Lördag

Idag har Evelina och jag sprungit omkring i Oskarshamn och kollat marknaden. Eller ja, vi tittade mest i affärerna och båda hittade lite. Som Evelina uttryckte det: "Men vi har ju bara köpt bra grejer!". Ja allt man handlar är väl bra?! ;) Det blev också gofika på Nilssons och en sväng på Maxi innan vi åkte hem.

 

Jag har varit ute och sprungit en sväng. Det har jag inte gjort sen vi kom hem ifrån Göteborg, utan benen har fått vila en vecka. Träningsvärken ifrån förra lördagen har försvunnit, men benen kändes dock väldigt tunga idag. Trots det så blev det 16 km i relativt lugnt tempo. Förrutom blåsten och alla ormar så var det riktigt härligt. Lite vatten emellanåt hade inte heller varit fel, men nu beställde jag precis ett vätskebälte. Så nu blir det ändring på det också! :)

 

Här är en bild på Eve och mig som mamma tog förra helgen:

 

 
/Johanna

Göteborgsvarvet 2013 i bilder

I lördags sprang vi Göteborgsvarvet för första gången. Jag hade inte ens sprungit 21 km innan eftersom mitt knä började strula innan jul och sen dess så har jag inte löptränat mycket alls. Veckan innan så fick jag jätteont i knät när Eve och jag sprang milen, så jag visste inte ens om jag skulle fixa Göteborgsvarvet. MEN det gjorde jag! Jag bara väntade på att den där hemska smärtan skulle komma smygandes, men icke! Det var ett under!
 
Efter 12 km fick jag även syn på mitt namn på en storbildsskärm som Adidas hade och under stod det "All in för att vinna över mitt löparknä." Jag trodde jag såg i syne, men snacka om att jag fick en kick och visst fasen besegrade jag över mitt knä. :) Några veckor innan hade nämligen adidas en tävling och man skulle skriva om sitt mål inför loppet, så jag skrev några rader på skoj, men inte trodde jag att det skulle komma med. Men det var riktigt kul!
 
Hur som helst så var detta det roligaste loppet som jag har sprungit. Stämningen som var både bland löpare och publik är obeskrivlig och även om banan var lite småjobbig med backar och broar så var den relativt lättsprungen, men mycket var nog tack vare all publik. Vädret var dock väldigt varierande med både gassande sol, regn, åska och hagel. Det gick åt mycket vatten för att hålla sig på benen. Det var obehagligt att se alla som föll ihop längs med banan, men som tur var så klarade vi oss undan ifrån sånt.
 
Eve halkade däremot till på alla svampar som blev slängda i banan, så hon sträckte sig efter 17 km och fick kämpa ordentligt ända fram till mål. Trots det så fick hon en kanontid på 2:27:00 och jag kom i mål på 2:25:14 så vi är jättenöjda båda två. Nu kan det bara bli bättre tills nästa år! Jag är så himla stolt som har fixat detta och jag får så himla mycket motivation till att bli ännu bättre. Både Eve och jag har kämpat med våra blodvärden och tanken på att vi inte ens sprang för två år sen och nu fixar ett halvmarathon känns lustig, men samtidigt jävligt bra! VI ÄGER! :D
 
Här kommer några bilder som pappa tog:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Johanna

Göteborgsvarvet 2013- vi gjorde det!

Vi har landat här hemma i vardagen igen efter en mycket härlig helg i Göteborg. Vi tog oss igenom Göteborgsvarvet och både Evelina och jag är supernöjda! :D Jag återkommer mer om det sen, ska försöka ladda upp lite bilder också.

 

Jag hängde med Daniel hem till Figge i söndags och igår så städade jag och grejade tills han kom hem ifrån sin kurs. Sedan var vi och handlade, lagade mat, myste och kollade på tvn.

 

Idag har jag varit på gymmet en sväng och benträning var ju bara till att glömma, så istället så fick sig armarna en ordentlig genomkörare. Det var behövligt för jag hatar att träna armar, men det är ju egentligen minst lika viktigt som benen. Jag hade iallafall den snyggaste tröjan på mig på gymmet. Både Eve och jag köpte varsin på mässan i Göteborg. Förutom att den är snygg, så är den riktigt skön också. :)

 

 
/Johanna

Torsdag

Jag kom nyss hem ifrån Mönsterås. Vi har haft en heldag med byggnadsnämnden; först webbseminarium och utbildning och efter lunchen hade vi sammanträde. Allt gick kanon och nu inväntar jag min finaste som kommer snart.
 
Imorgon beger vi oss mot Göteborg, så nu ska jag se så att jag har fått med mig allt. Det viktigaste borde väl ändå vara löparkläder+skor?!
 
 
Önskar alla en trevlig helg! :)

/Johanna

Håkan Hellström- Det Kommer Aldrig Va Över För Mig

 
 
/Johanna

Hattaskar

Igår hittade jag ännu fler hattaskar med liknande mönster på dom som jag har sedan innan, så jag köpte två stycken till. Jag har verkligen fastnat för dessa alltså och jag längtar efter att flytta hemifrån så jag kan börja inreda med dom.

 

 

 

 

/Johanna


Onsdag

Igår var jag med Evelina i Växjö för hon skulle till skolan en stund. Sedan blev det en sväng på stan i regnet. Det fanns som vanligt hur mycket fint som helst och vi köpte lite av varje. Jag köpte löparkläder, en scarfs, hattaskar, en massa nagellack och lite annat smått.
 
När vi kom hem så var vi ute och sprang spåret. Dock i väldigt lugnt tempo för på lördag är det dax för Göteborgsvarvet! Dagen vi har sett fram emot med skräckblandad förtjusning. Det känns som att det enda som kan stoppa mig är mitt cpknä. Det har kännts bra ett tag nu, men i söndags när vi sprang milen så gjorde det förbannat ont rent ut sagt så det återstå att se hur det går på lördag... Hur eller hur så ska jag ta mig runt! Nått annat alternativ finns inte.
 
Nu måste jag ta tag i packningen inför helgen och ikväll är det beredningsmöte.
 
/Johanna

Vad vore jag utan dina andetag?

Igår firade jag och Daniel vår 1,5 års dag på Lilla krogen med trerätters.  Riktigt mysigt var det. :)
 
Jag kan inte fatta att det har gått ett och ett halvt år sen det blev vi. Tiden springer verkligen iväg när man har roligt. Jag är världens lyckligaste som har hittat världens finaste och snällaste kille. Det går inte ens att beskriva hur mycket jag älskar min Daniel. För varje dag som går så kommer vi bara mer och mer närmre varandra och jag är helt säker på att jag har hittat den rätta. <3
 
 
/Johanna

Vårruset i Växjö

Igår var Eve och jag i Växjö och sprang Vårruset. Även mamma var med och tog kort och hejade på oss. Det var riktigt härligt väder med sol 20 grader.
 
Banan runt sjön är väldigt fin och härlig att springa. Det var dock jäkligt tufft igår, men vi tog oss runt. Eve kom i mål på 26:02 och jag på 27:00. Eve bättrade sin tid med två minuter ifrån förra året, medans jag sprang på 25 minuter förra året så det var lite bättre än i år. Men jag är jättenöjd med tanke på mitt knä och igår kändes det ingenting, så det var riktigt gutt! Utav cirka 6000 löpare så kom Evelina på plats 81 och jag 106, så vi är supernöjda båda två. :)
 
Nu laddar vi om inför Göteborgsvarvet nästa helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Johanna

RSS 2.0