Joggingrunda med mamma

Igår lovade jag mamma i ett svagt ögonblick att jag kunde hänga med henne ut och springa ikväll. Sagt och gjort vi snörade på oss löparskorna och gav oss ut.

Jag kan erkänna att jag var rädd för att jag inte skulle orka hänga med för innan när vi har varit ute och sprungit (det var visserligen vääääldigt längesen) så har jag typ bara blivit förbannad på henne och börjat gå istället för att jag inte orkar med hennes tempo. Nu var det dock ombytta roller, mamma klagade på att hon hade håll medans jag bara körde på så ett varv runt byn typ blev det. Däremot i ett ganska så lugnt tempo, men det var skönt. :)

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa för imorgon måste jag upp tidigt och iväg till tandläkaren. Ångest på det....

/Johanna

Gymmet

Idag hade jag ställt klockan på åtta, men lyckades givetvis stänga av alarmet på mobilen och somna om. Så typiskt mig alltså, men jag älskar verkligen att sova. Runt nio kom mamma in och undrarde om det inte var läge att stiga upp med tanke på att Magda skulle komma och hämta mig vid tio. Det blev en snabb frukost och sedan på med träningskläderna fort som bara den.

Trots att jag typ var halvvaken när vi kom till gymmet så gick det väldigt bra idag också. Löpningen gick fint och det blev en ordentlig genomkörare utav armar och ben. Härligt! :) Det var inte alls mycket folk och det är så skönt att slippa behöva trängas med folk eller bli utstirrad.

Nu ska Brownie och jag ge oss ut i skogen innan det är dags att ta tag i maten.

/Johanna

Avicii- Levels



/Johanna

Inställd innebandyträning= SPÅRET!

Veckans innebandyträningar är inställda på grund utav brist på folk och andra matcher i hallen. Väldigt synd eftersom vårt lag behöver all träning som bara går att få! På sista tiden så känns det bara som att det har gått utför för hela laget, så en rejäl uppryckning kanske vore det bästa? Typ något i stil med Lindas fysträning som så många utav tjejerna var med på.... Hmmm, eller ja just det ja Linnéa och jag var typ dom enda som tränade varenda gång typ. Bara en sån sak säger en hel del om vårt lag, men jag ska inte klaga utan det är upp till var och en hur mycket man är beredd att satsa och hur mycket tid man vill lägga ner....

Istället gav jag mig ut på spåret med spänning. Jag har nämlingen inte sprungit det sen jag började äta järntabletterna så det var intressant att jämföra med hur det var innan. Jag fattar verkligen inte hur jag har orkat träna nästan varenda dag innan och aldrig funderat över att något kanske är fel när kroppen ändå inte orkar med. Nu känns det ungefär som att jag har blivit dopad eller något för jag orkar så otroligt mycket mer.

Trots en grym träningsvärk i låren och rumpan, så gick det över förväntan idag. Jag sprang ett varv på nästan exakt 15 minuter och det känns som att jag har lite att jobba på nu för att öka tempot och pressa tiden mera. I somras orkade jag knappt gå ett varv runt, så visst tusan är det en stor skillnad.

Nu ska jag snart sova för imorgon blir det gymmet med Magda på förmiddagen. :)

/Johanna

Kalmar med Hanna

Idag har gravedigger 1 & 2 gjort Kalmar osäkert. ;)

Först var vi en sväng på sjukhuset och efter det blev det en massa mat och ja då menar jag verkligen massor... Haha så blir det när jag betsäller mat. :P Det vore ju hemskt onödigt att dö på grund utav hunger. ;)

Shopping blev det också, lite för mycket kanske för den delen... Men julklapparna till mina fina syskon är iallafall så gott som klara. :)

Det var iallafall en mycket trevlig dag med mycket bra sällskap. Hanna och jag är skrämmande lika så hon känns nästan som en syster eller till och med som en tvilling ibland. :)



/Johanna

Måndag

Det blev en ordentlig sovmorgon idag, men det gäller att passa på att sova medans man kan. ;)

Dagen har jag bland annat ägnat åt jobbsökande, så trist. Det känns typ helt hopplöst, men man måste ju iallafall försöka om man överhuvudtaget ska ha någon chans. Jag har även kört in den sista veden på släpkärran så nu är snart vedboden full också.

Nu har vi precis ätit och jag ska snart byta om och bege mig mot stan för att gymma med Magda. :)

/Johanna

Helgen

Helgen har varit lugn och skön. :)

I lördags hade vi bortamatch i Torsås och det var tufft för vi var dåligt med folk på grund utav skador och sjukdomar. Trots detta så tycker jag att vi gjorde en jäkligt bra match med många chanser på mål. Slutresultatet 13-1 till Torsås kändes verkligen inte rättvist, men men det var kul att spela iallafall och det är sällan man känner så.

Sedan blev det bastu- och pizzakväll och pappa och mamma var bortbjudna så det var "FF hos Mange" haha. ;) Så vi satt uppe och såg på hela Greveholm, vilket innebar fyra timmar. Men den julkalendern är ju så bra.

Igår var pappa och jag på julmarknaden i Mönsterås en sväng och stod tillsammans med några andra och sålde korv och lotter för socialdemokraterna. Trots 11 plus grader ute så var det grymt kallt eftersom det typ blåste storm.

Helgen kunde inte slutat bättre än med mys i stormen. :)

Nu är det väl bara till att försöka ta tag i ännu en ny vecka.

/Johanna

Mange Makers- Jul hos Mange

Klockren låt som går varmt här hemma hos Magnussons kan jag lova och mamma får typ spunk på mig... :P

Hanna har tjatat om "Fest hos Mange-låten" hela sommaren och hösten på jobbet. Nästan varenda dag har jag typ fått höra "Mangemange", "Fest hos Mange", "Johanna Mangeeeee!!!" Albin och jag har även skämtat en hel del om den här "Mange-grejen" så jag kunde inte göra annat än att skratta åt denna....




/Johanna

Rugby

Rugbymatcherna mellan Kagg och Stagg/Jenny var väldigt spännande och jag tyckte att det blev ett rättvist reslutat för alla lagen var bra. Staggs tjejer vann över Kagg, medans Kaggs killar vann med 4-3 efter att ha hämtat upp det när Stagg hade en ledning med 3-0.

Det var lite surt att vi satt på Staggs läktare, men eftersom vi hade vunnit biljetterna så kunde vi ju liksom inte göra något åt det. Jag vägrade dock att ta på mig tröjan som vi fick och bad en stilla bön om att ingen skulle känna igen mig när jag satt och klappade åt Stagg, men tjii fick ju jag. En kille som jag känner som är ordningsvakt kom och gick emot mig och skrattade när han fick se mig sitta och tjura på Staggs läktare. Hehe. ;)

Det var väldigt roligt att få uppleva detta eftersom jag missade det under min gymnasietid. Jag ångrar dock att jag inte sökte till rugbylaget då för det verkar vara galet kul att vara med och bara få kötta och ge allt typ och givetvis vinna.... ;)



Kaggs läktare



/Johanna


Fredag

Idag på morgonen hängde jag med Mamma och Albin till stan för dom skulle besikta bilen, så då släppte dom av mig vid arenan och jag passade på att träna. Jag sänkte nog medelåldern på gymmet med 30 år typ för det var bara en massa pensionärer där och så jag då. Det gick iallafall bra idag också. Jag fixade löpningen och la lite mer fokus på armarna och tränade mindre ben, på grund utav att vi har match imorgon. Det är ju inte så bra om jag har träningsvärk i benen då nämligen...

Sedan mötte jag upp mamma och Albin på stan, så vi gick och fikade och handlade lite på vägen hem.

Jag var ute förrut och tog tag i släpkärran med all ved. Det känns som om det är det enda vi gör här hemma typ, men nu är iallafall pannrummet fullt igen (för ett tag iallafall).

/Johanna


Mot Kalmar

Evelina kom precis hem ifrån skolan och nu ska vi bege oss mot Kalmar för rugby. Vi har vunnit biljetter till årets match mellan Kagg och Stagg så vi ska först hämta dom och sedan äta. Detta ska bli väldigt spännande för jag har aldrig sett någon match, även om jag funderade på det varenda år som jag gick på Kagg. Lite synd dock att vi sitter på Staggs läktare och att jag måste fokusera på att hålla tungan rätt i mun om jag inte vill bli nerslagen utav en staggnist...

Må bästa skola (Kagg) vinna!! :)

/Johanna

En dag i skogen

Den här gången är det Brownies tur att vara modell. ;)







/Johanna

Mitt nya liv som duracellkanin?

Gårdagens innebandyträning gick galet bra och jag vet inte om det berodde på järntabletterna eller att det helt enkelt sitter i huvudet. Hur som helst så orkade jag så mycket mer och det gör automatiskt att jag kan fokusera mer på tekniken och hur jag ska spela, än att behöva ge allt för att bara orka springa. Så härligt! :)

Magda och jag var och gymmade förrut och så bra som det gick idag har det inte gått på länge. Antingen så är det bara en väldigt bra dag eller så har helt enkelt järntabletterna börjat att göra sitt. Det är sånt som återstår att se när jag har tränat ett par gånger till, om jag kommer fortsätta som en duracellkanin eller återgå till en tröööött Johanna. Spännande. ;)

Dagen har jag tillbringat borta i skogen med farmor, farfar och Brownie. Vi har huggit julgranar (ja till att ha ute då förståss, lite tidigt att ta in nu kanske ;)). Vi har även renoverat och klätt julbockarna med granris. Det har typ blivit en tradition nu. Pappa och jag snickarade ihop dom lite hastigt och lustigt i farmors källare för några år sedan, men dom blir faktiskt väldigt fina när dom blir klädda. :)

Det kommer bilder på detta sedan. Jag ska bara hitta sladden till telefonen först...

/Johanna

Lena Philipsson- Delirium

Ett avsnitt av "Så mycket bättre" räckte för att jag skulle börja lyssna på Lena Ph igen och visst har hon gjort en hel del bra låtar. ;)



/Johanna

Dax för innebandyträning

Rummet är färdigstädat och nu är det snart dax för innebandyträning. Jag har lite träningsvärk i armarna sen gymmet igår och det är så gutt. Vet inte när jag hade det sist, men det känns bra. Jag har inte kunnat träna lika mycket som jag brukar dom två senaste veckorna, men nu jäklar ska jag minsann komma igång igen.

Nu ska jag byta om, stoppa i mig någon frukt och bege mig mot sporthallen. :)

/Johanna

Tisdag

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen och träffat min handledare igen. Det känns däremot som om dom inte kan göra mycket och det finns typ inga jobb att söka heller. Jag hatar verkligen att gå hemma för det är så tråkigt om man blir lätt rastlös och seg, men vad tusan ska man göra när man inte får något jobb?

Efteråt var jag och handlade och nu har jag precis ätit mat. Kycklingspett och sallad blev det. Från att jag typ har varit vegeterian så ska jag nu försöka bli värsta köttätaren och tillsammans med det knarka järntabletter. Sååå gutt, eller inte...  Men det är bara till att försöka göra det bästa utav det och inse att allting förhoppningsvis kommer att bli bättre, eller ja jag kommer nog antagligen att må bättre.

Nu måste jag fortsätta med städningen utav mitt rum.

/Johanna


"Give Me Everything"



/Johanna


Ny vecka, nya tag

Deppveckan är över och nu jäklar är det bara till att rycka upp sig och ta tag i livet igen.

Benen är bättre (PEPPAR, PEPPAR TA I TRÄ....). Magda och jag har varit på gymmet idag och det blev en mjukstart för jag vill verkligen inte dra på mig några skador nu. Det kändes verkligen att jag inte hade tränat på ett tag, men jag hoppas innerligt att jag kan komma igång ordentligt med träningen igen nu. :)

Jag tog mig an traktorvagnen förrut med all ved, så lite är inne i källaren nu. Jag hade fint sällskap som bestod utav två katter och en hund.

Nu måste jag kila för Eve står redo i hallen för ett varv på spåret!



/Johanna

Fars dag

Världens bästa pappa i sin onepiece som han fick utav oss i farsdagpresent. :)



/Johanna

Kid Rock- Picture ft. Sheryl Crow

En grymt fin låt! :) Igår fick jag dock uppleva en cover utav den som var typ 1000 gånger bättre, så fint!



/Johanna

Söndag

Igårkväll så blev det en runda till Oskarshamn med Ida och Marie. Det slutade med att vi hamnade i typ världens ände Figeholm. Haha, men det var väldigt roligt med trevligt sällskap.

Idag har vi varit och ätit mat hos farmor, farfar och faster. Nu behöver jag typ inte äta mat på en vecka eller nått för dom gör alltid så god mat så man äter alldeles för mycket egentligen.

Sedan var vi ute och gick en sväng på byn och det blev även frågespel med Eve och Albin.

/Johanna

Årets match

Ikväll mötte tjejerna Oskarshamn och som jag har gått och laddat för den matchen, men givetvis så kunde jag inte vara med. Även om det är bättre med benen så gör det fortfarande ont och vila är nog det enda som gäller. Jag var dock med på träningen igår. Det finns nog inget som jag avskyr så mycket som att gå ner på en träning eller match och sitta med på bänken och bara titta och försöka söka någon sorts sympati ifrån andra för att man inte kan vara med. Det är verkligen INTE jag och hur eller hur så skulle jag ner till sporthallen, så då kan jag lika gärna försöka att träna iallafall. Det gick faktiskt helt okej på träningen och det är iallafall inte sämre med benen idag.

Matchen var jag inte med på, men det var tyvärr ingen höjdare och den slutade 6-1 till Craftstaden. Förra året vann vi mot dom med 4-3, så det var synd. Men det är bara till att ta nya tag och komma igen!

/Johanna

Wordfeud

Jag gjorde misstaget och började spela Wordfeud och till er som aldrig har spelat det än; GÖR DET INTE! Man blir beroende kan jag tala om...

/Johanna


The lady in red

Eve och jag lekte lite med hennes kamera idag och här är resultatet utav det.


















/Johanna

"Egoväggen" är så gott som fulländad

"Ära-vare-gud-i-höjden-detta-har-jag-gjort-i-slöjden-gitarren" åkte ner och ersattes med mina studentfoton, så nu börjar det bli lite mer strukturerat på min egovägg. En sån borde faktiskt alla ha. När jag har tråkigt eller är allmänt nere så brukar jag studera denna och samma tanke slår mig nästan jämt. Jag är inte ens 20 år (livet har ju knappt börjat!), men jag har redan hunnit med en hel del i mitt liv. Saker som har gjort mig till den jag är och förstärkt mig som människa.



/Johanna

"River En Vacker Dröm"



/Johanna

Håkan Hellström- Tro och tvivel



/Johanna

"Negerbollar"

Jag fick för mig att jag skulle göra chokladbollar så jag letade efter receptet på det i mammas bok "Sju sorters kakor". Dock så hittade jag det inte när jag slog efter "chokladbollar" bak i registret och det var inte konstigt för det stod under "negerbollar". Haha, märks det att boken är gammal eller? ;)



/Johanna

En tankeställare

Mitt ben är inte bra idag heller och jag tror jag får spunk. Magda och jag skulle ha åkt och gymmat idag, men det kunde jag ju bara glömma. Gårdagens innebandyträning fick jag också skippa tyvärr.

Jag har bara mig själv att skylla när jag har belastat benen så hårt den senaste tiden, men träningen har nästan blivit ett beroende. Trodde aldrig att jag kunde bli beroende utav det, men om jag inte rör på mig så blir jag seg och tjurig.

Sen jag blev arbetslös så har träningen verkligen hjälpt mig ifrån att inte deppa ihop totalt och man har liksom något att fokusera på. Däremot så har jag verkligen fått mig en tankeställare nu och jag kan inte hålla på att träna varje dag, även om jag inte tränar samma sak varje dag. Kroppen håller helt enkelt inte för det, utan vila är minst lika viktigt som att röra på sig.

Nu ska jag försöka att inte träna på hela veckan så får vi se hur benen är efter det.

/Johanna

Latitud 57 2011 på 5 minuter

Saknar sommaren som tusan och denna har varit helt galen. För att nämna något så var vi ju med och byggde upp Latitud (för tredje gången) och inte fasen hade vi någon aning om att vi var övervakade. Hahaha, man ser verkligen allt! Vi spenderade det mesta utav tiden på att bygga upp nattklubben, som går att se som sagt. ;) Den röda mattan var rent ut sagt ett helvete att få ihop. Haha det syns tydligt när vi börjar ge upp och limkriget sätter igång. :P

Jag kan ju dock tillägga att jag fortfarande har ångest för att vi inte dök upp på rivningen.... En aning slitna tjejer. :P



/Johanna

När kroppen säger ifrån...

När jag vaknade och skulle försöka ta mig upp så högg det till i vänster ben så jag haltade ut i köket. Benet är nog en aning överansträngt för jag har ont som f*n i vänster lår.

Efter en "äggfrukost" som Eve så fint kallar det så begav vi oss till Oskarshamn för jag skulle ombesikta bilen. Den gick inte igenom förra gången för styrlederna var dåliga och även mönsterdjupet på däcken bak, men nu är den godkänd. :)

Sedan var vi på arenan och simmade. Det var lite segt i början innan man kom in i det hela, men det var längesen man simmade så det var härligt att göra något annat för ovanlighetens skull. Jag kände inte av något i benet heller för den delen, så det kan ju inte ha varit någon "farlig" träning för benet iallafall.

Nu blir det snart mat och jag hoppas verkligen att benet ska palla kvällens innebandyträning för på fredag har vi säsongens viktigaste match!

/Johanna


En dag på gymmet

Jag har äntligen fått mat i magen efter att ha varit hungrig som en varg sen typ frukost.

Det känns som att jag har spenderat hela dagen på gymmet. Magda skulle på ett möte så jag åkte med henne och hon släppte av mig vid arenan, så tränade jag under tiden. Jag gick en mil på löpbandet och sprang lite, men det gick verkligen inte bra idag för jag fick sånt förbannat håll. Jag brukar typ aldrig få håll längre, men när det väl slår till så är det typ omöjligt att springa. En och en halvtimme senare hade jag iallafall gått en mil och Magda dök även upp, så det blev ungefär en timme med styrketräning också.

Nu ska jag ge mig ut och gå med mamma och Eve för det har jag ju inte gjort idag eller så, så det blir gutt med en runda. ;)

/Johanna

Seg dag

Fy vilken tråkig söndag! Det har inte blivit mycket gjort idag utan det känns som om jag bara har gått och väntat på att det ska bli kväll. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde igår för jag vaknade med värk i ena lårmuskeln. Det kanske kan bero på all dans igår. Mia och jag nötte golvet hela kvällen och hon for runt som en studsboll i converse, medans jag hade att göra med mina klackar. Men kul var det!

Evelina och jag tog oss faktiskt ut på spåret förrut och det var tungt, men jag är så jäkla stolt över mig själv för jag joggade/sprang ett helt varv. Även om jag har tränat ganska så mycket sen i augusti så är det först nu som jag börjar märka skillnad på min kondition och jag har även börjat öka lite mera i vikt på maskinerna på gymmet, så det känns som om man är lite på gång iallafall. :)

/Johanna

R.I.O.- Like I Love You

Bra låt som är grymt bra att springa till. :)



/Johanna

Lagkväll och utgång

Igårkväll hade vi lagkväll hos Mia och det var väldigt kul. Runt elva tiden drog hela gänget in till stan. Jag beundrar verkligen taxichaufförer alltså för fy fan vad skit dom måste få stå ut med egentligen. 8 personer som sitter och skriker med i Håkans "Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg" är bara ett exempel på vad han fick utstå... 

Typ alla begav sig till La Scala, men jag, Mia och Linda gick istället Åströms. Det känns som att det är lite mera moget folk där om jag säger så fast det kan ju bero på att det är 21-års gräns. ;)

En massa dans blev det och det känns i benen idag alltså, men väldigt kul var det iallafall. :)



/Johanna

Fredag

Idag blev det en ordentlig sovmorgon för igårkväll hade jag svårt att somna efter träningen, så jag sköt lite på dygnet.

Pappa och jag tog oss an alla löv i trädgården, så han gick med lövblåsen och blåste ihop allt och jag tog upp det. Det kändes dock ganska så meningslöst för även om gräsmattan är ganska så grön och lövfri nu, så räcker det ju med en blåst så ser det likadant ut igen för det är hur mycket löv som helst kvar på träden.

Fredagskvällen har Magda och jag tillbringat på gymmet och det gick helt okej. Det blev däremot ingen löpning för alla löpbanden var upptagna när vi kom dit och vi brukar alltid värma upp med det så vi får springa nästa gång helt enkelt. ;)

Nu ska jag vänta på att nagellacket torkar och sedan krypa ner i sängen med min fina katt. :)

/Johanna

Tjejmilen 2012

Sagt och gjort; Evelina och jag har nu anmält oss till Tjejmilen 2012, så nu finns det ingen återvändo. Det känns faktiskt rätt så bra för nu har man ett mål och anledning till att träna.



/Johanna

Ännu mera C-vitamin...

Jag kör på med ännu mera c-vitamin för jag känner mig inte helt piggelin; kiwi, persilja och en massa vatten får det bli. :P

Träningen kunde gått mycket bättre. Benen kändes tunga och slöa och konditionen var som bortblåst, men det är bara till att ta nya tag och komma igen.

Nu tänker jag iallafall sova så godnatt!

/Johanna

Torsdag

Det blev en halvdag med byggnadsnämnden denna gången också. Man kan inte påstå att det är någon "högsäsong" på bygglovsansökingarna nu precis.

Efteråt så var jag på "det sista stället" och besökte mina kära jobbarkompisar. Det blev lunch med dom på spelcaféet och givetvis en massa prat.

I snart två dagar så har jag inte känt mig helt hundra så nu har jag laddat upp med vindruvor, persilja och pressat apelsiner inför innebandyträningen. Härlig kombination. ;) Jag vill verkligen inte bli sjuk nu, så näe fyy POSITIVA TANKAR NU!!!

Nu ska jag snart bege mig ner mot hallen.

/Johanna

Onsdag

Började dagen på gymmet och det gick inte lika bra som i måndags, men jag gjorde iallafall så gott jag kunde. :)

Jag vet faktiskt inte vad jag ska ta och berätta mer för något ointressant för detta har verkligen varit en sjukt tråkig dag, hatar att gå hemma.

Jag har varit på möte i Mönsterås för imorgon har vi sammanträde med byggnadsnämnden igen, kulkul. :) Så nu ska jag gå och tvätta av mig sminket och sedan sova för det blir till att gå upp tidigt imorgon.

/Johanna

David Guetta- Without You ft. Usher



/Johanna

Tisdag

Igår bad jag mamma att väcka mig när hon åkte till jobbet idag på morgonen och sagt och gjort. Jag gick upp vid halv åtta och tog med mig Brownie ut och gick en timme innan frukost. Det är lite segt innan man väl tar sig ut, men efteråt så är det skönt.

Efter en ordentlig frukost så cyklade jag upp till frissan. Två timmar senare var håret lite kortare eller ja, ganska så mycket kortare (ångest på det), lite blondare och jag var ett hål rikare i örat.

Sedan mutade jag Albin med en glass på McDonald's om han hängde med mig till stan för jag skulle besöka arbetsförmedlingen, det tråkigaste stället på jorden typ.

Nu är det dags för mat och sedan är det innebandyträning som gäller.

/Johanna


RSS 2.0