Det börjar närma sig...

I fredags fick vi hem våra studentmössor och nu känns det verkligen att studenten närmar sig. För cirka ett år sedan sa jag att jag inte ville ta studenten och gå ut skolan för jag tyckte det var så himla kul. Någon som minns? Glöm det isåfall. Jag vet inte vad det är som har hänt, men just nu längtar jag mer än någonsin till studenten och vill bara ha ett 7- 16jobb där man vet sin plats, träffar jobbarkompisar och har med sig sin matlåda.

Man kan väl säga att jag har förändrats ganska så mycket bara det senaste halvåret och jag tror faktiskt att det mesta är positivt. Mycket är nog tack vare min apu, då jag kom ut i arbetslivet och fick en inblick i allt runt omkring. Jag kommer så väl ihåg i somras då jag kom hem ifrån jobbet med ett leende på läpparna VARJE DAG och berättade och tjatade hemma om hur bra allt var, tack vare jobbet.

Jag hoppas så innerligt att jag får ett bra jobb efter studenten och att det blir kring hemtrakterna. Det var inte längesedan jag sa att jag skulle flytta och bo i Kalmar, men jag passar nog faktiskt bättre hemma...

Med andra ord; Det kan hända så otroligt mycket på bara ett år, så det bästa är nog att leva i nuet och ta vara på varenda dag som man får här i livet. "If you snooze, you lose."



/Johanna

Redovisning utav projektarbetena

Idag gick vi i skolan mellan 8:30-11:00 och det enda vi gjorde var att sitta i bygghallen och visa upp våra projektarbeten som både elever och lärare gick omkring och kollade på. Vissa granskade det man hade gjort och ställde frågor som man försökte svara på så gott som möjligt. Jag fick även träffa målarna och prata lite med dom. Det är inte ofta som vi gör något tillsammans tyvärr.

Det känns så otroligt bra att bara kunna lägga allt som har med projektarbetet att göra bakom sig och fokusera på annat nu.



/Johanna

T-R-Ö-T-T-!

Trots att vädret har varit underbart så har energin inte varit något vidare idag... Helgen har med andra ord satt sina spår.

I fredags hängde Tilda och Jenny med mig in på stan och var smakråd när jag provade en massa balklänningar. På kvällen drog vi ihop ett härligt gäng och bowlade i Oskarshamn. Vi var även inne på stan en sväng och träffade trevligt folk och sjöng karaeoke på Cecil. Vi hann knappt komma innanför dörren förrens Peter drog igång "Proud Mary" och tryckte mikrofoner i nävarna på oss och vi sjöng hellre än bra, men kul var det minsann. ;)

Hela lördagen och söndagen har jag varit ute och snickrat, målat och grejat. Det är så avkopplande att bara gå omkring och fixa i sitt egna tempo och se hur något växer fram. Mamma rengjorde även dammen och igår släppte vi ut fiskarna igen. Jag bytte även däck på tiguanen igår med pappas hjälp, så ja idag är trött efter allt. :P

Därför tänker jag gå och lägga mig nu...

Godnatt!

/Johanna

Torsdag

Vaknade vid 10 idag och fick typ panik. Över 10 timmars sömn och nästan halva dagen förstörd... Men är man ledig så är man.

Jag hann knappt få i mig frukosten förrens farfar kom hem med en "sjukling". Albin mådde tydligen dåligt, så han hade hämtat honom i skolan.

Jag hade planerat att snickra och greja idag, men struntade i det för virket som vi målade igår var inte torrt. Istället har jag försökt att plugga lite på provet som vi har imorgon, men jag fattar typ ingenting så det känns ju jättebra.

Vi har även varit på ICA nära på nyinvigning och det var kul att se så mycket folk. :)

Jag lyckades även att fånga fina Ida på bild. :)




Imorgon blir det Kalmar och prov. Sedan in på stan med Tilda och Jenny och leta balklänning. På kvällen blir det bowling i stan med härliga människor. En härlig fredag väntar med andra ord, förutom det där satans provet som ger mig en sådan grym ångest...

/Johanna

Samfrakt

I lördags när Ida och jag var i Oskarshamn en sväng, så skulle jag som vanligt tanka på Samfrakt. När jag stod och tankade fick Ida något ryck och tog ut en hink med en borste i ur ett skåp och började tvätta min ruta. Fy tusan vad vi skrattade och det var helt klart kvällens haha. :P





/Johanna

Effektiv onsdag

Jag började dagen med en promenad runt nya vägen och det kanske var det som behövdes för att komma igång för sen har det gått undan. Mamma och jag har målat lite panel, varit i affären och satt blommor och tänt ljus på kyrkogården. Min gammelmormor Ester skulle ha fyllt 100 år idag.

Det blev även en storstädning utav mitt rum och det var inte en dag för tidigt kan jag ta och tala om...

Albin och jag sprang även ett varv runt spåret förrut. Trots att jag tränar mer än honom så springer han snabbare än mig, så självförtroendet var ju på topp. Eller inte...hehe. :P

/Johanna

Bilder ifrån helgen

Hela helgen gick åt till att snickra och måla på altanen och här kommer lite bilder.



























/Johanna

Latitud 57

Förra veckan hörde jag någon som ropade mitt namn i korridoren och när jag vände mig om fick jag se att det var min gamla lots Christian. Han frågade om Magda och jag kunde tänka oss att ställa upp igen och jobba på Latitud 57 i sommar. Jag blev så glad så jag bara utbrast: "JAAA!!!"

Detta blir tredje året i rad som vi är med och det är helt klart sommarens höjdpunkt. Jag är redan pepp på det! :D

En bild ifrån första året



/Johanna

Byggnadsnämnden

Idag blev det en heldag i Mönsterås med byggnadsnämnden. Vi har haft utbildning hela dagen på den nya plan- och bygglagen. Det är jätteintressant, men typ 1000 olika grejer som man ska förstå och få in i huvudet. Efteråt var man helt slut kan jag säga... :P

När pappa och jag kom hem åkte vi direkt till Oskarshamn och köpte mera panel. Jag är ledig både imorgon och på torsdag för alla lektioner är inställda, så det som jag har kvar utav skolveckan är två timmar på fredag. Det är ju synd att klaga. Jag har även en hel del jag måste ta tag i, så det passar bra med lite ledighet nu. :)

/Johanna

Thore Callmars Orkester- Mustaschen

Den här låten körde pappa och jag på högsta volym idag på morgonen. :P



/Johanna

Farande hit och dit...

Hela helgen har vi snickrat och grejat här hemma och igårkväll åkte jag ner till Kalmar igen, men det blev knappt ett dygn där för nu är jag hemma igen. Jag är så trött på detta farandet fram och tillbaka nu och ser fram emot att förhoppningsvis flytta hem igen efter studenten, så jag slipper allt åkande och packande. Det kanske inte är så konstigt att jag är så förvirrad som jag är...

Imorgon har jag tagit ledigt ifrån skolan för vi ska gå igenom den nya plan- och bygglagen med byggnadsnämnden och även få information om hur man ska hantera ärenden som till exempel handlar om skräpiga tomter m.m. Min samhällslärare tyckte dock inte att jag skulle vara ledig för imorgon så skulle det tydligen "vara en rätt viktig lektion inför provet på fredag"... Är det något som känns fruktansvärt onödig nu så är det just skolan för det känns som om vi inte lär oss någonting typ... Därför prioriterar jag den typ sist och anser att jag har ganska så mycket mer nytta av det jag lär mig på byggnadsnämnden, istället för samhällen.

Nu ska jag sova och ladda för morgondagen. :)

Godnatt!

/Johanna

Storm

Jag trotsade vädret förrut (när det var uppehåll) och joggade ett varv på spåret.

En liten bit in på stora slingan hade en jättestor gran blåst omkull, troligen skedde detta idag när det blåste som värst.

När jag var halvvägs började det givetvis att spöregna så då var det bara till att bita ihop och ge järnet hem. ;)





/Johanna

Bilder ifrån årsfesten

Nu kommer allt på en gång, men för en gångs skull så har jag lite tid över så här är bilderna som togs på årsfesten i lördags.





























/Johanna

Fredag

Idag åkte jag fram och tillbaks till Kalmar för en 40 minuters lång lektion. Eller ja, det var inte ens en lektion utan vi var indelade i grupper och varje grupp skulle gå och besöka ett parti. Vi var hos en centerpartist och han sa typ inget om deras politik, utan istället försökte han ställa en massa frågor till oss.

Efter det var jag hos Mats en sväng och lämnade mitt projektarbete och tog med mig fikabröd hem till lägenheten, i väntan på att Kristoffer skulle bli klar med sin tenta. Han åkte nämligen med mig hem och det var trevligt med lite sällskap för en gångs skull. Oftast är ju stereon det enda sällskapet när jag kör bil, om man nu ens kan kalla det för ett sällskap. ;)

Nu har vi ätit mat och jag funderar på vad jag ska hitta på nu. Det känns jättelustigt att inte ha någon mer dansträning, som vi har haft varenda fredagskväll. Det kommer nog ta ett tag att vänja sig vi detta.

Vi är bjuda på spakväll ikväll tillsammans med "FIBK-ladies", men jag tackade nej. Fråga mig inte varför, men jag kände verkligen inte för det.

Jag hade planer på att antigen tvätta och städa bilen eller ge mig ut och spika panel, men eftersom vädret inte kan bestämma sig så får jag ta det i helgen istället. Däremot så får det nog bli en promenade på spåret hur eller hur.

/Johanna

Världen är skev och vem ska rätta till den?



/Johanna

Hos Frida 5 april

I tisdags efter skolan åkte jag, Frida, Tilda och Jenny hem till Frida i Emmaboda. Där åt vi en massa god mat, var ute och gick, pratade givetvis en hel del m.m. Det finns inga personer som jag litar så mycket på förutom dom och vi kan verkligen prata om allt. Det är nog sånna som kallas äkta vänner och förhoppningsvis lär vi hålla ihop livet ut. :)























/Johanna

Balklänningen

Igår fick jag hem min balklänning efter många veckors väntan. Jag hade beställt den på internet och dom skulle sy upp den precis som på bilden nedan. Dock med svart band i sidan och axelband.



Klänningen som jag fick hem var inte alls som den på bilden, utan det var ett småprickigt tyg och som ni ser på bilderna nedan så är dom jätteslarvigt gjorda. Det första som hände när jag tog på mig klänningen var att dragkedjan sprack... Och då var inte klänningen för liten eller så, utan den satt faktiskt väldigt bra. Men ja, kvalitén var rent ut sagt skit.

Mamma har ringt ett antal samtal till dessa människor som har sytt upp klänningen och dom menar på att det har blivit någon miss under uppsyningen. Hon har beskrivit all vår besvikelse över klänningen (som nu är tillbakaskickad). Jag hade gett närmre 4500 kronor, så visst fasen blir man förbannad över detta. Pengarna satte dom dock in på mitt konto igår, men nu är det typ panik med att hitta en ny klänning...







/Johanna

Projektarbetet är klart!!!



/Johanna

Torsdag

Idag på morgonen och förmiddagen var det sammanträde med byggnadsnämnden. Vi var klara runt halv två och då slängde jag i mig en pizza innan jag åkte hem.

Sedan har jag provat balklänningen som kom idag och allt var helt åt skogen. Återkommer med bilder och så sen.

Ida och jag har även varit ute och gått en sväng i det fina vädret. Det var så skönt att få komma ut i friska luften och bara prata. :)

Imorgon blir det att åka ner till Kalmar för två timmars skoldag, så nödvändigt...

/Johanna

Onsdag

Jag är hemkommen ifrån Mönsterås och mötet gick bra. Det är lika roligt varje gång att träffa alla och få en djupare inblick i alla ärenden. :)

Nu ska jag försöka färdigställa mitt projektarbete (det ska vara inlämnat och klart på fredag) och sedan blir det till att sova så man inte sitter och gäspar på mötet imorgon. ;)

/Johanna

Fredags kvällen

Här är några bilder ifrån i fredags när vi var ett gäng och bowlade på Big Bang i Oskarshamn. :)









/Johanna

En sten har precis fallit från mitt hjärta...

En lagom stressig skoldag har det varit idag. På morgonen var arbetsmiljöverket och informerade och Ola pratade även om utlandsjobb. Lunchen hann vi inte med för jag var tvungen att prata med Mats och kolla igenom allt till provet. Vi hade nämligen prov i projekt- och företagande och jag hade verkligen inte pluggat något alls.

Igår efter skolan drog vi nämligen till Frida och hade en jätterolig kväll. Det var så kul att för en gångs skull få umgås med dom för vi hinner typ bara växla några ord i korridoren i skolan. :)

Provet gick trots allt förvånansvärt bra ändån, så min onsdag är räddad för lite orolig har jag ju ändå varit kan jag erkänna...

Jag är hemma i Fliseryd igen för ikväll har vi möte och imorgon har vi sammanträde med byggnadsnämnden. :)

Nu blir det mat och jag är helt utsvulten! :P

Bjuder även på en bild som jag tog i all hast innan årsfesten i lördags...



/Johanna

Sliten...

Herregud vilken helg det har varit! Det känns som om jag inte kommer att återhämta mig på hela veckan typ. Idag har jag varit helt orkeslös och trots att vädret har varit underbart så känns det som om jag går omkring i en dimma. Jag har redan planerat för en så lugn helg som möjligt, helgen som kommer för den här har bestått utav en massa stressande även om den har varit grymt rolig.

Efter skolan i fredags blev det först stan med mamma och Eve. Efter dansträningen var vi ett gäng i Oskarshamn och bowlade och det blev även en snabbvisit på Cecil. :)

I lördags firade vi Evelina på morgonen för hon fyllde 24. Sedan var det bara raka vägen ner mot sporthallen för en heldag där med dansgrupperna. Det var nämligen innebandynsdag så vi var med och dansade flera gånger.

Senare på kvällen var det årsfest och trots att vi inte stannade tills efterfesten tog vid, så vinglade vi hem runt 03 någon gång. Väldigt roligt var det, synd bara att man var så trött. :P

Det kommer att dyka upp en massa bilder här ifrån helgen, när jag orkar ta tag i det. :P

/Johanna

RSS 2.0