Black Eyed Peas - Where is the love

Tänkvärd låt!



/Johanna

Peppad! :)

Först tänkte jag inte gå, utan åka hem till Fliset istället, men så övertalade Rebecka mig och Magda hänger på också så det kommer bli grymt kul! :D



/Johanna

Lång dag

Hej! :)

Nu är jag äntligen hemma igen! :) Direkt efter skolan så hade jag riskettan i tre timmar, så nu är man trött, men det är skönt att ha det gjort och det var faktiskt intresant. Däremot så har jag svårt att sitta still länge, hehe. ;)

I skolan gjorde vi klart takstolarna och ska börja att sätta upp dom nu och spika taksvall m.m. Hahaha, bilden nedan är ju mycket fin... Det var påskmat till lunch idag och fy fan så äckligt det var! Äggen smakade jättelustigt och det var faktiskt inte bara jag som inte åt upp maten. ;) Det måste vara spännande att läsa om vad jag äter till mat och bildbevis på det också. ;)



Imorgon är det vanlig skoldag som gäller, men på morgonen skulle jag ha någon intervju med Jonas och pappa och mamma kommer på eftermiddagen för jag har utvecklingssamtal. ;) Magda kommer också. :D

/Johanna

Vad ska vi ha till middag?

Varför inte zebra eller kanske struts? Pytonorm låter ju också gott. ;)

Jag råkade nämna det här någon gång för Kristoffer, just att man kan köpa pytonorm, känguru, krokodil, struts m.m på Maxi i Oskarshamn och han trodde att jag ljög. För det första så kan jag inte ljuga, utan att börja gapskratta och för det andra tycker jag att det är väldigt fult.

Så vi har tjatat om det här och i måndags visade jag honom den här bilden och då blev han helt tyst. Hahaha, Johanna har alltid rätt. ;)

Nu ska jag bara bevisa att våran bil kan parkera utav sig själv också, men det är en annan historia. ;)



/Johanna

Tisdag

Hej! :)

Så var redan halva skolveckan avklarad. ;)

Idag började vi vid tio och då fyllde vi i enkäter och fick även våra ställningskort och något mer bevis som vi tydligen ska ha på oss hela tiden uppe på nybygget och ännu viktigare ute på arbetsplatsen på apun sen. Av någon konstig anledning hade dom tagit korten som vi tog i ettan första skoldagen, så ingen var sig riktigt lik. ;)



Kaos i klassrummet...



Efter maten var det dags för veckans absolut tråkigaste lektion: Idrott och idag var vi indelade i olika lag tillsammans med B-klassen och spelade fotboll, innebandy, vollyboll och basket. Idrott är nog det enda undantaget där det inte är roligt att vara ensam tjej med 50 killar som blir galna så fort dom får syn på en boll. ;) Men men allting går och ibland så får man helt enkelt bara gilla läget. ;)

Till sist var det ritteknikfördjupning och Ola hade genomgång och pratade om ritningar och vi jobbade även med en massa frågor.

Sedan var jag och handlade och nu har jag ätit mat. Tyvärr så har jag blivit förkyld IGEN så det blir ingen träning ikväll... Jag vet inte om det är min allergi som spökar för näsan rinner hela tiden, inte kul.

/Johanna

Måndag

Hej! :)

Jag sitter här och äter jordgubbar och har även pressat apelsinjuice, så gott! :P

Skoldagen var väl som vanligt egentligen... Matte först på morgonen och sedan upp till nybygget. Den här veckan ska jag tillverka takstolar tillsammans med Johan. Idag hann vi inte så lång eftersom jag var tvungen att gå tidigt för jag hade körlektion vid två. Alltså, det är knappt så man tror att det är sant, men jag börjar faktiskt bli vän med körskolans bil nu. Jag har lärt mig att släppa kopplingen någorlunda sakta och jag börjar vänja mig vid att den är JÄTTEkänslig både vad det gäller gasen och bromsen, så det gäller att tänka efter när man kör den. ;)

När jag kom hem packade jag upp alla grejer, ringde jag till födelsedagsbarnet, åt mat och pratade även med dom andra där hemma. ;)

Sedan åkte jag till skolan igen för det var nämligen öppet hus på skolan ikväll och då skulle även några byggelever vara med ifall besökarna ville ställa frågor och så. ;)

Jenny hängde med en snabbsväng hem till mig efteråt, innan hon skulle hem igen. :)

Och imorgon har vi sovmorgon! :)

/Johanna

Idag fyller Magdalena 18 år! :)

Idag fyller världens absolut bästa person 18 år, nämligen Magda! :)

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!!! :D

Hoppas att du har en jättejättebra födelsedag och vi får fira det ordentligt på torsdag. ;)

Du är bäst! :)



/Johanna

I'm in love

Rubriken säger väl allt egentligen. Dom här fina skorna fick jag igår och jag älskar dom! :D



/Johanna

Ben E. King - Stand By Me



/Johanna

Det tar sig...

Hej! :)

Idag var pappa och jag i Kalmar och hämtade Albin som har spelat innebandy hela helgen. Jag övningskörde dit, i Kalmar och hem, ja överallt så att säga. ;) Uppskattningsvis 18 mil tur och retur, enligt pappa. ;) Alltså, det gick faktiskt bra, riktigt bra! :D Inte ett endaste jävla motorstopp!!! Så detta höjde självförtroendet lite, kan ju vara bra inför morgondagens körlektion. :)

När vi kom hem var det mat och sedan buggkurs och nu har den här söndagsångesten sakta men säkert börja komma... Ångets på allt! Jag hatar att packa inför veckan för jag är alltid så rädd att jag ska glömma något viktigt och den här veckan är fullspäckad också, så då är det ännu mera grejer att hålla reda på och ännu mer saker som ska med. För att nämna några grejer som händer i veckan: utvecklingssamtal, möte, öppet hus på skolan, körlektion, riskettan m.m. Men denna skolvecka kommer avslutas med fest på torsdag! :D Och då kommer även den bästa också! :D

Nu ska jag packa färdigt!

/Johanna

Lite bilder ifrån dagen

Idag har jag tagit lite kort på allt möjligt, katter bland annat...













Evelina och jag har även varit ute och gått runt Jugnerholmarna och nedan följer verkligen höjdarbilder, men som tur är så kan vi bjuda på det. ;)

















Nu ska jag sova! Glöm inte att vrida fram klockan. ;)

God natt!

/Johanna


Hemlös?

Den här söta katten är hos oss varje dag och han jamar hela tiden och är jättekelig. Våra katter Zingo och Pepzi är livrädda för honom, fast han verkar vara snäll mot dom. Vi tror att han är hemlös eftersom han är hos oss jämt och man tycker ju självklart lite synd om honom, men idag så kissade han på våran ytterdörr, vilket inte var så trevligt... Och en katt till skulle nog inte funka i vårat hus, tyvärr.



/Johanna

Det bästa med påsken...

...är helt klart allt påskgodis! :P

Idag hamstrade Evelina och jag dessa påskharar på Maxi, som är grymt goda och de rekomenderas starkt! :P



/Johanna

Lördag

Heej! :)

Den här helgen är det fair play cup, så det är bara jag och Evelina hemma tillsammans med djuren. Resten av familjen är i Kalmar eftersom Albin och dom är med och spelar.

Idag har vi varit i Oskarshamn och fikat, kollat på stan och handlat lite. :)

Vi har även gjort tacos (ja, Evelina gjorde väl kanske mest ;)), letat låtar på Spotify och hittade en hel del gamla roliga, varit ute och gått och nu blir det Körslaget. :)



/Johanna

Smurfarna- Smurfen Är Min Vän

Jag ääääälskar smurfarna!!! :D <3

Det roliga i den här videon är att dom har använt videon till orginalåten.



/Johanna

MMS är roligt

Mamma är inne i en "MMSperiod" just nu och visst är det roligare att få ett MMS än ett SMS? ;) Den här veckan har jag bland annat fått:

"Bubblan är på vift!"



Hon har även bytt gardiner i mitt fönster... ;)



Och senast idag var det den här fina burken som står hemma på mitt skrivbord.



Lite onödig fakta sådär, men MMS uppskattas! ;)

/Johanna

Tranegodis

Det här hängde i en påsen på dörren när jag vaknade idag eftersom det nämligen är "tranedagen" idag :P Man blir aldrig för stor för sånna traditioner. ;)



/Johanna

Torsdag

Hej! :)

Efter skolan åkte jag hem och vi åt mat. :)

Sedan cyklade jag in till stan och träffade Cassandra. Det var evigheter sen vi sågs så det var verkligen jätteroligt att ses igen. :) Vi kolllade lite på stan och gick sedan ner till hamnen och satte oss i solen. Det kom fram hungriga änder som ville ha "Salta katten". :P





Vid tre hade jag körlektion och jag tror minsann att det gick bra. :) Körde lite vid Stensö, sjukhuset, något annat område som jag inte kände igen. Dock så såg jag två vita bubblor, men jag måste påpeka att det är ingen snygg färg på en bubbla. ;) Jag körde även lite inne i stan och tro det eller ej, men ingen blev påkörd eller så... ;)

Nu ska jag slänga i mig någon macka och plugga!

/Johanna

Lasgo- Gone



/Johanna

Hemma igen

Nu har jag duschat och ätit några mackor och nu är det plugg, plugg och åter plugg som gäller innan det är dags att sova. :)

Träningen gick bra och idag var det nytt program som gällde och det var faktiskt jobbigare än det förra och låtarna var sämre. Hahaha, jag tycker musiken spelar stor roll för om det är bra musik blir ju träningen roligare. ;)

Och idag är jag så generös att jag bjuder på en och en annan bild också. ;)





God natt!

/Johanna



Ledig

Hej hej! :)

Idag är jag ledig vilket resulterade i att jag sov till tio, då Hägg även började spela. UNDERBART! Men det var väl kanske dags att gå upp då hur eller hur. ;)

Större delen utav tiden har jag pluggat svenska och natur, så svenskan är färdig. Däremot så har vi prov på rymden och ekologi på fredag så det måste jag verkligen plugga mera på. Fast nu ska jag ta en paus i pluggandet och städa rummet och toaletten.

Sedan ska vi iväg och handla en sväng och efter det blir det bodypump. :)

/Johanna

Plugg är inte riktigt min grej...

...dessutom blir inte saken lättare när man har svårt att sitta still (förutom vid datorn då;)).

När jag väl hade räknat lite matte och hade börjat läsa svenska nationella, så ringde Mats och han frågade såklart om han störde och jag svarade att det var lugnt eftersom jag bara pluggade. ;) Han ville bara kolla läget och så och sen hade jag inte ork att börja läsa igen, så nu sitter jag här istället. :P

Dock så är det inte hela världen för imorgon är jag leeeedig! :D Och då blir det plugg! ;)

/Johanna

Måndag

Heeej! :)

Idag vaknade jag runt sjutiden och gjorde mig iordning och åt frukost. Sedan cyklade jag till skolan på fem minuter (det är tur att jag har nära så man kan sova så länge som det bara går ;)) och påväg till mattelektionen mötte jag Tilda och Frida, så jag stannade och pratade lite med dom. :)

Efter matten var det religion och vi fick ut en uppgift som vi ska göra och lämna in och sedan fick vi gå. Det resulterade i två timmars matrast, så vi traskade bort till Maxi och prövade bland annat skor på Intersport. Jag insåg att jag har väldigt små fötter jämfört med killarna när jag provade skon nedan som det typ var storlek 45 i eller något.... :P



Till sist var det svenska i en timme och Mattias och jag var klara med våra sammanfattningar eftersom vi har gjort det hemma, men Kristoffer hade lite smått panik och Mattias sa precis när lektionen började: Idag chillar vi Johanna och säger inte till Sara att vi är klara. ;) Hahah och ja, lektionen blev väl rätt så "chill" fast Sara var framme hos mig en gång och kollade igenom texten, men annars så satt vi mest och kladdade med pennorna eftersom man skulle stryka under en del saker i sin kladd.

Efter det hade jag körlektion och jag parkerade och backade in och så. ;)

Nu blir det förhoppningsvis mat snart om jag inte har lyckats koka sönder potatisen...

/Johanna

TheBand86K- Busy Being Fabulous

Jag måste säga att det här är en riktigt bra cover på orginallåten "Busy Being Fabulous". Gitarren låter grymt bra, dock så försöker sångaren efterlikna origanlen lite för mycket så sången hamnar lite efter, men annars låter det väldigt bra. ;)

Jag skulle så gärna vilja lära mig den här på gitarr och pappa hittade ackorden igår, så det är väl bara till att sätta igång antar jag. ;)



/Johanna

Årsfest

På kvällen var det årsfest och i sista minuten så tänkte jag faktiskt inte gå, men efter övertalning från olika håll så slängde jag på mig kläder, lite smink och Evelina våfflade håret. Erik ska ha ett STORT tack för att han är bäst och det var tack vare honom som jag hängde på och det ångrar jag verkligen inte. Visst jag var helt jävla slut, men det var riktigt roligt igår så det var helt klart värt det! :D

Tyvärr så hade jag ingen kamera med mig, men jag tog några kort med mobilen och dom blev inget vidare, men jag slänger upp några ändå. ;)

















Jag vill tacka alla för en mycket trevlig kväll! :D

/Johanna

Innebandynsdag

Igår blev det en heldag i sporthallen med innebandymatcher och såklart flera dansuppträdanden. ;)















/Johanna

Inte riktigt piggelin...

ÅHHHHHHHHHHHHH, fans jävla helvetes förkylning!!! Förlåt för alla svordomar, men jag blir så arg. Jag blir ALLTID sjuk när det är som minst lämpligt... Och jag är fasen inte sjuk ofta, peppar peppar ta i trä...

När jag vaknade så kände jag verkligen inte för att gå till skolan, men jag pallrade mig iväg och Mats ringde och kollade läget precis innan vi skulle börja första lektionen. Han ville försäkra sig om att allt var bra och att allt är lugnt i skolan, alltså en klassföreståndare som honom borde alla ha! :)

Skoldagen var väl som vanligt; svenska, religion och natur. På lunchrasten var vi även på Maxi en snabbsväng och vi smakade goda chips av någon snäll tjej, Mattias skulle briljera med någon stereo och blev istället rädd för sig själv när han höjde volymen och musiken dånade ut i affären, så han hoppade en halvmeter upp i luften. Fy satan vad jag skrattade. :P Jag skulle även bevisa för Kristoffer att det går att köpa pytonorm, krokodil, känguru m.m på Maxi, men jag hittade inte den skylten och likaså fanns det ingen personal tillgänglig som gick att fråga heller...

Efter skolan var det körlektion och jag körde runt lite och backade även runt gathörn. Lasse tyckte att det gick hur bra som helst, så det är jag färdig med nu och ska börja med huvudled, högerregeln m.m. Det som jag MÅSTE träna på är att INTE bli stressad när jag står still och har bilar bakom och ska iväg från en korsning eller liknande för då får jag typ panik och släpper kopplingen för snabbt, INTE BRA JOHANNA! SKÄRPNING!

Titta vilken härlig bild jag hittade! SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR...



Nu säger jag god natt!

/Johanna

Vem har sagt att man måste raska ut julen...

...varför bara inte ha granen kvar tills nästa jul? Då slipper man hugga en ny och sparar även in lite tid när julstressen väl kommer för då står ju redan granen där, klädd och allt! Eller förlåt granen säger ju jag, i detta fall handlar det faktiskt om en tall!

När jag var nere med soporna nyss fick jag se att Hägg hade tallen kvar, ja dom har ingen julgran, utan istället en tall och den är fortfarande pyntad och tänd!

Inte nog med det; I köksfönstret hänger även världens största adventsstjärna kvar och även den är tänd.

En annan lite rolig grej var att det igår låg en bit mjuk pepparkaksbit utanför deras dörr, med andra ord Hägg och frugan får aldrig nog av julen! Så måste det ju helt enkelt vara om dom fortfarande har tallen och adventsstjärnan kvar och om dessutom fortfarande käkar mjuk pepparkaka!

Jag tror minsann att jag ska gå ner med ett julkort och önska god jul redan nu, så är det ju färdigt liksom, slipper jag tänka på det och även tacka för allt dragspelande/syntspelande MEN att den faktiskt räcker nu och att vi till och med kan melodin utan till. ;)



/Johanna

"Busigt"

Idag hade vi först svenska och när det inte är någon lärare i klasrummet blir det livat direkt. ;) Mattias tjatar hela tiden om att jag är "busig" och busar hela tiden, men det är nog inte bara jag som jävlas. Fast visst jag måste ju erkänna att det är roligare att "busa" än göra svenska. ;)

Mina papper och sammanfattning är helt nerkladdat med överstrykningspennor. Jag undrar vad Sara ska säga när hon läser igenom detta???  :P



Jag har ingen aning om vad Ante (även känd som Darin, visst är han lite lik;)) och Micke håller på med egentligen...










Jag tyckte Mattias skulle ha en blå prick i nacken, men det tyckte inte han. ;)





Ett tips till Sara: Ta INTE med överstryckningspennor! ;)

/Johanna

Förkyld

Igår kväll kände jag hur näsan började rinna och idag är det tyvärr inte bättre. Jag har gått omkring hela dagen och snorat och känt mig allmänt äcklig, men vad ska man göra än att vänta på att skiten ska försvinna? Dessutom är det ju inte så kul att se ut som Rudolf med röda mulen, men jag tror faktiskt att jag får skylla mig själv eftersom jag var ute och sprang två gånger i helgen och inandades en massa kall luft, inte bra. Jag hoppas verkligen att det här blir bättre för jag har inte tid att vara sjuk i helgen för då är det bland annat innebandynsdag och det är aldrig kul att vara sjuk.

Så för att bota det hela pressar jag en massa apelsiner och trycker i mig glass och hoppas helt enkelt på det bästa! ;)



God natt! ;)

/Johanna

Skor

Som sagt var: Idag blev det lite shopping och däribland lite skor. Väldigt ovanligt för på senaste tiden har jag haft svårt att hitta skor, men idag var det inga problem för på skopunkten hade dom jättemånga fina och dessutom var det även "tag tre, betala för två" som alltid.

Dom prickiga är ju helt klart favoriterna. ;)



/Johanna

Onsdag

Hej! :)

Jag är nyss hemkommen ifrån stan och mamma och Albin har nu åkte hem till Fliseryd och jag sitter ensam här i lägenheten och ska snart hoppa in i duschen. ;)

Efter skolan kom dom och hämtade mig och vi åkte in till stan och åt på Athena och det har även blivit en hel del shopping, både på stan och Hansa City. :)

I skolan var väl alltid som vanligt egentligen; en massa räknande på mattelektionen, krig med överstryckningspennorna på svenskan (Kristoffer sköt även korken i huvudet på mig ett antal gånger ;)), tråkig naturlektion, äcklig skolmat och en till naturlektion med labb. Hela skoldagen i en mening, slå det om ni kan! ;)

Nu blir det duschen och sedan lite plugg.

/Johanna


Motiverad

När jag kom ner i motionsrummet och hade tänkt cykla lite så fick jag se att dom hade köpt in ett löpband. :) Så jädrans bra alltså! Så istället för att cykla satte jag igång med att läsa bruksanvisningen för det var lite invecklat med massor av knappar överallt, men jag kom igång och det var riktigt jobbigt. :P

Det är en väldans lyx att ha det här motionsrummet bara några meter ifrån lägenheten och man blir självklart ännu mera motiverad när det finns löpband nu också. :)



/Johanna

Tisdag

Hej! :)

Idag började jag inte förräns vid 12:20 och då hade vi idrott, fast vi var i en datasal och hade teori. Läraren pratade om kost och så och vi ska även göra ett arbete om det. Under en hel vecka ska vi skriva upp ALLT vi äter och sedan föra in det in något dataprogram och sedan göra en analys av allt.

Efter det cyklade jag upp till nybygget för där uppe har vi nämligen en kurs som heter utsättningar som ingår i ritteknikfördjupning. Vi är på en stor åker och sätter ut mått och så för hus.

Jag möttes dock av en väldigt ovanlig syn, målarna var på nybygget och byggde ställning. Dom håller annars alltid till på skolan inne i värmen, men dom här två veckorna har dom ställningsbyggnad och idag höll dom på med Hakin och alla jobbade tillsammans så dom var åtta personer, medans vi var fyra när vi byggde den. ;) Jag erbjöd mig att hjälp till för dom såg ut att behöva ha en till som kom och styrde upp att lite! ;) Dessutom är det mycket roligare att bygga ställning istället för att springa omkring på en lerig åker med måttband, stabbar, spett och slägga. Tyvärr så gick inte läraren med på det... ;)

Jag tycker dock att målarna kan vara lite mer på nybygget för det är så ensamt och tråkigt i min barrack. Tyvärr så är det alldeles för få tjejer på hela byggprogrammet. I varje årskur så är det några målartjejer och i trean är det en tjej som ska bli kakelsättare och sen så är det jag och en till tjej i ettan (tror jag) som går inriktningen husbyggnad, så på nybygget är jag alltid själv bland en massa killar. Detta är väl helt okej, men några fler tjejer skulle ju inte skada. ;)







/Johanna

Måndag

Hej hej!

Sitter här och tuggar på en macka och lyssnar på lite bra musik. :P

IDAG SÄGER VI GRATTIS TILL MIN ÄLSKADE PAPPA SOM FYLLER ÅR!!! :) (Om jag nämner åldern bli han så tjurig, så det skippar vi ;))

Idag fick jag skjuts av min snälla faster ner hit till Kalmar och jag åt nybakade frallor i bilen. :P

Först var det matte som gällde. Det är typ den tråkigaste lektionen för jag läser matte med en massa andra tråkiga klasser, så jag sitter i min egna lilla värld och räknar. Nästan hela min klass läste matte i höstas, så jag har ingen att fråga om hjälp och ingen att jävlas med när det blir tråkigt... Men som tur är så går ju tiden rätt så fort ändån. ;)

Sedan var det religion och vi fick tillbaka provet som vi gjorde innan sportlovet på judendomen och kristendomen och jag fick G! :) Alltså det var så jädrans svårt och jag skojade med Kristoffer om att jag inte kunde sova inatt på grund av detta och han gick faktiskt på det, men riktigt så illa var det ju inte. ;) Men det var helt klart det svåraste provet som vi har haft i religionen.

Matsalen var som vanligt  fullproppad med folk, men vi hittade plats hos målarna, så det var trevligt och det är då man inser att man saknar dom härliga människorna...

Till sist var det svenska och även där fick vi tillbaka ett prov och jag fick VG. En sak som jag verkligen inte förstod var hur hon hade bedömt. MVG var 50-52 stod det och Kristoffer hade 50 poäng precis, men då hade hon skrivit MVG-! Lustigt, jag menar är MVG 50 poäng och han har det så är det ju ett MVG och INTE ett MVG med ett stort minus framför! En annan i våran klass hade några poäng under G så det var tydligen IG+... :P Det kanske bara är jag som inte förstår hur hon bedömer med alla hennes plus och minus hit och dit...

När vi hade slutat gick jag till körskolan och gjorde astra i två timmar. Sedan var det bara hem och slänga ihop lite mat och där efter bege sig iväg och träna! :)

Imorgon har jag sovmorgon till tolv, så då kan jag sova hur länge jag vill. :D

GOD NATT!

/Johanna

Freemasons 'If' 2009 Re-rub ft Hazel Fernades



/Johanna

Söndag

Hej! :)

Idag blev det också övningskörning. Vi var i Grönskog, Påskallavik, Oskarshamn och Finsjö och det gick mycket bättre igår för då fick jag inte motorstopp... Fy fan för manuell rent ut sagt! Ska det va så ska det va halvautomat som min fina ögonsten! ;) Men tyvärr så måste jag ju kunna köra manuell om jag någonsin ska få körkort, så det är bara till att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen. ;)

Efter maten var jag hos Magda en sväng och vi har även varit ute och joggat. Nu har vi minsann kommit igång igen! Sakta MEN säkert!!! ;)

Och jag tror nog att vi båda har blivit lite hjärntvättade av det här eviga övningskörandet för när vi kom i kröken ifrån farmors sa Magda: "Här får jag alltid motorstopp". Precis innan hade vi börjat gå, så jag trodde alltså att hon var trött och tänkte:"Så kan man ju också uttrycka det", men hon menade ju såklart att hon alltid får motorstopp med bilen i kröken. ;) Resten av hemvägen körde vi: "Nu trampar vi ner kopplingen och lägger i trean. Sedan växlar vi upp till fyran..." Och visst gick det lite lättare att springa. ;)

Nu ska jag packa färdigt och se på tv:n.

/Johanna

Det finns bara ett ord...

MELODIFESTIVALEN= SKANDAL!!!

/Johanna

Lördag

Hej hej! :)

Idag har det inte hänt alldeles för mycket...

Eller jo, Sveriges värsta bilförare har varit i farten igen, rättare sagt pappa och jag har varit ute och övningskört. Jag backade, parkerade, startade i backe, tränade på att växla upp och ner m.m. :) Vi var en sväng borta hos farmor och fikade och ute i Sibbetorp också.

Solen har ju varit framme också och jag har varit ute och gått/joggat. Känner att jag måste komma igång igen även om det är grymt jobbigt, men otroligt skönt efteråt! :)

Nu blir det finalen av Melodifestivalen! :)

/Johanna

Fredag

Heeej! :)

Skoldagen var egentligen helt meningslös. Vi som var klara med allt fick göra "extrauppgifter", typ skruva dit någon spånskiva och gå omkring och plocka småbitar och städa efter andra. Runt elvatiden var det kaos i bygghallen, alla som hade byggt trappformar dom här två veckorna hade bara slängt virket huller om buller och ingen ville egentligen städa, utan dom flesta stod typ bara och glodde och det såg ut som dom väntade på bättre tider, men allt skulle ju självklart vara i ordningsställt innan alla fick gå hem. Så till slut började jag undra om folket verkligen ville gå hem och ta helg...

Nu är jag i alla fall hemma i Fliseryd igen och Albin och jag har gjort mat, varit ute en sväng och matat änderna vid gamla bron och varit i affären och nu ska jag bege mig ner mot sporthallen för dansträning! :) Som vanligt blir det hårdkörning för nästa lördag är det innebandynsdag och då ska vi vara med och dansa hela dagen! :)

Ha en fortsatt bra fredag! :)

/Johanna

Calle Kristiansson - Hungry Heart



/Johanna

Torsdag

Hej! :)

Idag blev det korv till frukost vid tiorasten, gott var det allt! :P



Micke och jag fick i uppgift att tillverka ett bjälklag och det gick bra och nu har vi även lärt oss vad allt som blindbotten och krysskolvning innebär. ;)









Efter skolan blev det körlektion och nu ska jag snart iväg och träna! :)

/Johanna

Det är nog inte bara jag som är trög...

Den förra lappen var ju lite lustig och det var det nog fler som tyckte för nu är den utbytt mot en ny lapp, men med en liiite bättre förklaring och man slipper missförstånd. ;)



/Johanna

Onsdag

Hej!

Idag var det först matte som gällde och vi fick reda på provet som vi gjorde för en vecka sedan. Nästan allihopa fick IG, tro det eller ej, men jag fick G i alla fall. Alltså, jag kan inte säga att jag är stolt över det för jag gjorde en massa slarvfel, men när jag skulle gå ut ifrån klassrummet sa läraren att det var jättebra gjort och hon berömde mig, men jag sa att jag satsar ju på högre än G så jag får helt enkelt ta nya tag till nästa gång. ;)

Idag körde Micke och jag racet uppe på taket och spikade läkt och la två olika sorters pannor. Alltså, det är faktiskt riktig roligt att lägga tak, fast det visste jag ju redan. :D







Efter skolan hade jag körlektion och jag tränade på att växla upp och ner och svänga i korsningar och så och han sa att det gick jättebra och att jag var "lugn och stabil". Det måste ju vara positivt! ;)

Sedan cyklade jag hem och gjorde mat och när jag hade ätit begav jag mig iväg till Äventyrsbadet och tränade Bodypump. :) Så nu är jag trött efter en lång dag och allt farande fram och tillbaka i den här stan, så nu säger jag godnatt! ;)

/Johanna

Tisdag

Hej! :)

Som varje tisdag så hade vi sovmorgon till tio och jag övningskörde med pappa ut till Mönsterås och därifrån tog jag sedan bussen till Kalmar.

Väl framme i skolan var det prov som gällde i stolpverk och beklädnader och husets alla delar m.m. Helt ärligt så vet jag faktiskt inte hur det gick. Det var jättemånga frågor och en del kunde jag inte alls, men godkänd tror jag nog att jag blir i alla fall. ;)

Efter maten var det idrott och det är nog den tråkigaste lektionen på hela veckan. Vi skulle spela vollyboll och i en klass med nästan bara idrottsintresserade killar så handlar det inte om att ha roligt utan att vinna och typ krossa motståndarna och ja, det sa läraren också "Nu handlar det inte om att ha kul utan att vinna!". Typ något sånt skrek han så det ekade i sporthallen. Däremot så håller jag låg profil och gör mitt bästa utan att försöka ha ihjäl någon på cupen, det blir bäst så.;)

Till sist skulle våran grupp i ritteknikfördjupningen upp till nybygget efter idrotten. Där hade vi utsättningar med Jonas. Vi fick i uppgift att sätta ut måtten på ett hus på en stor tomt och ska fortsätta med det nästa tisdag.

Nu ska jag förbereda maten och försöka hinna med att träna i motionsrummet lite senare.

/Johanna

NCC

Hej! :)

Idag har jag KPT-dag, vilket betyder att jag är ledig så mamma och jag har varit ute på OKG. Det har blivit ett sådant himla säkerhetspådrag där ute med säkerhetskontroller som man måste igenom för att komma in på området, men efter mycket om och men kom vi in och mötte pappa. Vi åt lunch i resturangen och jag tror aldrig att jag har blivit så mätt. :P

Efter att vi hade varit uppe på pappas kontor en stund, gick pappa iväg på möte och mamma och jag gick till området där NCC håller till och hälsade på arbetsledaren. Vecka 23 och 24 ska jag praktisera där ute och jag har även blivit lovad sommarjobb. :D Han pratade om lite allmäna saker och visade runt oss på bygget (som ska bli den nya säkerhetskontrollen). Alltså, det kommer bli så himla roligt och jag ser verkligen fram emot min apu. :D

Nu ska jag plugga, packa m.m och förhoppningsvis så ska pappa och jag hinna med att övningsköra ikväll också. :)

/Johanna

Dansuppvisning

Idag var det säsongens sista A-lags match, som spelades mot Kalmar och som tur var så blev det vinst för Fliseryd. :D

Vi var med och dansade med Småstjärnorna och barnen är så otroligt duktiga och jag blir så glad varje gång när jag ser att allt arbete som vi lägger ner verkligen lönar sig och framför allt att barnen uppskattar det och tycker att det är roligt. :D

Tomas Jonsson
har gjort ett jättefint inlägg om oss på sin blogg, så gå genast in och kolla! http://tomasrj.blogspot.com/2010/03/smastjarnor-i-fliseryd.html

Jag hoppas att det är okej att jag lägger upp dom fina bilderna som Tomas har tagit.









Ett STORT tack till Tomas! :)

/Johanna

Lördag

Hej! :)

Har nyss sett på Melodifestivalen och Alcazar borde helt klart ha gått vidare. Deras låt var ju en av dom bättre i den här tävlingen som för övrigt bara blir sämre och sämre för varje år.

Idag har jag suttit ute i solen och pluggat lite, övningskört och varit ute och gått. :)

Imorgon blir det A-lags match, dansuppvisning och buggkurs! :)

/Johanna

VW ska det va!

Pappa kom hem ifrån Sibbetorp för en stund sedan och sa att han hade dragit igång min bil och den startade utan problem!!! Dessutom har den stått ute i kyla och snö nu i över 4 månader! Det känns skönt att jag kan lita på min älskling och idag fick han äntligen komma in i verkstaden också . ;)

Evelina blev däremot förbannad och avundssjuk för hela vintern har hennes volvo (som ni ser i bakgrunden på bilden) krånglat och den har inte velat starta och även dött när dom har kört med den så dom har fått bogsera hem den...

VW SKA DET VA!!!

Jag ser fram emot den dagen jag får mitt efterlängtade körkort och min fina bil blir klar! :D



/Johanna

Dane Rumble - Always Be Here



/Johanna

Fredag

Heeej! :)

Idag skulle vi fortsätta på taket igen, men det gick trögt för det var verkligen iskallt ute och det tar femhundra år att få upp en spik ur fickan. Micke tyckte det var kallt och varken orkade eller ville jobba och fast jag tjatade så gick han till slut in och satt sig i värmen... Och det är ju inte så lätt att slå ut mått med snörslåt själv... ;)

Lite kort har jag i alla fall tagit idag! ;)



















/Johanna

Alltså nu har det gått för långt...



När jag äntligen kom in i trappuppgången efter att ha cyklat i motvind och snö hela vägen hem ifrån körlektionen, så fick jag se den här lappen och tänkte direkt när jag hade läst den att nu har det väl ändå gått för långt...

"Är tvättmaskinerna så dåliga att dom ska demonstrera om nya?" Det tog en bra stund innan jag förstod att dom självklart inte ska demonstrera om nya utan istället visa hur dom nya tvättmaskinerna funkar, som dom har satt in i en del lägenheter.... Hahaha, jag skrattade åt mig själv och insåg att jag var rätt så trött i huvudet efter en hel dag... ;)

Men jag bjuder på detta! ;)

/Johanna

Torsdag

Hej! :)

Alltså vart tar dagarna vägen??? Det var ju måndag nyss och nu är det torsdag igen! :O Men gud så härligt med fredag imorgon och då går vi bara till halv tolv. :)

Halva dagen har vi haft utbildning på bultpistol. Först hade Ola genomgång och vi såg även på film. För att bli godkända och få det här kortet måste vi göra ett prov, så det gjorde vi också. Sedan sköt vi först med en Hiltipistol i en bräda som skulle fästas i betong och sedan med en annan sorts pistol i en stålregel som skulle fästas i betong.

Efter det gjorde vi klart ena gaveln på boden och Micke och jag började med läktövningen ute på taket. Så vi ska läkta två sidor och lägga två sorters pannor. Finns det något roligare än att lägga tegelpannor? :)

Sommaren 2006 la vi om vårat tak hemma och då var jag med och la tegel och tyckte att det var väldans kul, så det var lite så jag upptäckte mitt intresse för detta. ;)

Jag gick lite tidigare ifrån skolan för att hinna i tid till körlektionen och även idag gick det bra med körningen. :D

Nu ska jag ner och träna i motionsrummet!

/Johanna

Träningsvärk är härligt!

Så var jag hemma igen ifrån Bodypumpen och jag kommer ha ännu mer träningsvärk imorgon än vad jag hade efter hinderbanan på idrotten igår. Dessutom har jag som sagt var ett jättestort blå/lila blåmärke på höger överarm, så det var ju lagom kul att flasha det på träningen, dom trodde nog att jag hade blivit misshandlad eller något... ;)

Nu har jag duschat och pratat lite med mamma i telefonen och ska göra mackor nu och se på "Fuskbyggarna" och se hur man inte ska göra. ;)

Imorgon blir det skola som vanligt och på morgonen ska vi ha utbildning på bultpistol och sedan göra ett prov på det, så vi blir godkända och får det kortet.

Efter skolan blir det även körlektion.

/Johanna

Onsdag

Hej hej! :)

Idag var det först matteprov som gällde och jag var så nervös och tänkte hej IG typ... Men efteråt så kände jag en sån enorm lättnad och det kändes som det faktiskt gick väldigt bra, så om jag inte får godkänt så har jag i så fall väldigt dålig magkänsla. ;)

När jag kom till nybygget så var det typ isbana utanför min barrack, kul tänkte jag och gick lite försiktigt, men drog nästan omkull, som om jag inte hade tillräckligt med blåmärken efter hinderbanan igår.

Idag har det varit strålande sol, men blåst och iskallt. Jag "råkade" klaga lite över kylan och Mattias var självklart snabb: "Och du ska bli byggare!". Det roliga var att Mats kom ut en stund efter och utbrast: "Idag var det kallt här ute!" Tydligen så var det ju inte bara jag som frös då. ;)

Vi har fortsatt att sätta panel på ena gaveln och det är lite pill med det när man kommer upp i takhöjd, men det ska nog bli bra. ;)

Jag tog även några bilder uppe på ställningen, så jag kan ju slänga upp dom här då. ;)

Ställningsbyggarna håller på med Hakiställningen.




Mattias sågar...



Och sågar...




Men det blir bra när det är färdigt! ;)



Nu ska jag byta om till träningskläder, äta och sedan iväg och träna! :)

/Johanna

Frida 18 år! :)

Idag fyller världens bästa Frida 18 år!!! :D

STORT grattis älskade vän! Hoppas att du har en jättebra födelsedag! :)



/Johanna

Gammal bild...

Hahaha, jag hittade nyss den här bilden på datorn som är tagen för typ ett och ett halvt år sedan på gymnasiemässan. Det är tur att man kan bjuda på sig själv. ;)



/Johanna

Andreas Johnsson - We Can Work It Out

En av dom bättre låtarna i den för övrigt usla melodifestivalen 2010:



/Johanna

Plugg...

Jag är mätt och belåten efter en massa god mat som Ussa hade gjort till mig. :P Jag har även pratat med Magda i telefon i nästan en timme och det är alltid lika roligt. :)

Ikväll blev det ingen träning eftersom jag har ont överallt sen idrotten och jag kan ju bara tänka mig vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon...

Nu måste jag lägga ifrån mig datorn och plugga på matten eftersom vi har prov imorgon. Jag avskyr matteprov för det är så svårt att plugga till det, men jag får helt enkelt försöka. ;)

/Johanna


Helt slut!

Hej!

Idag hade vi sovmorgon till tio, så det var skönt och det var ännu skönare att vakna och se en skinande sol utanför fönstret! :D Dock så var det ändå väldigt kallt när jag skulle cykla iväg och det blåste som bara den.

I skolan pratade vi lite om projektarbeterna som vi ska börja med snart. Vi skulle även räkna ut materialkostnaden på två bodar och det gick mindre bra... Kristoffer och jag arbetade tillsammans, men kom däremot inte överrens om hur vi skulle räkna ut allt.

Efter lunchen hade vi idrott och så fort jag kom in i sporthallen och såg att det skulle bli hinderbana, så började man ju såklart att känna efter om man faktiskt kanske hade liiite ont i något ben eller en arm eller så...
Fy fan så jobigt det var! Ursäkta svordomen, men så jobbigt var det faktiskt. Vi skulle vara två och två och köra varannan gång, medans den andra vilade och totalt tolv varv var. Vi höll inte koll på hur många varv vi egentligen hade gjort, utan gav oss när alla andra var färdiga. Vi körde säkert för några varv med tanke på att alla i våran klass är så himla vältränade och bara flyger över alla grejer i racefart. Men hur eller hur så räckte det gott och väl för efteråt var jag helt slut och benen bara skakade och när jag skulle byta om så fick jag se världens blåmärke på armen och jag lär väl upptäcka fler för jag gjorde så gott jag kunde och slängde mig över alla plintar och bomar och slog i både armar och ben, men den smärtan kände jag ju inte då. ;)

Till slut var det ritteknik fördjupning och vi arbetade med kalkyler och räknade ut en massa grejer.

Nu blir det mat! :P

/Johanna

"Det är så det är i verkligheten!"

Hej! :)

Idag hade jag först matte på morgonen och på onsdag har vi prov och alla hade glömt allt över lovet... Hur ska det gå? Det är verkligen hur mycket saker som helst att hålla reda på... :S

Sedan cyklade jag till nybygget och mötte Mats när jag skulle gå till barracken. Han låste upp och pratade om lite allt möjligt. Vi samlades och fick våra uppgifter. Jag, Mattias och Martin skulle sätta panel på en av bodarna, som ska levereras till någon. Det gick bra och när vi inte nådde längre föreslog Martin och jag att vi skulle ta en stege eller nått, men Mattias var helt inne på att bygga ställning, så det fick bli en Monsonsektion. Det var bara det att ställningen krånglade och trots att både Martin och Mattias hade byggt den innan så trodde jag ju att dom visste, men vi fick ihop den till slut. Dock så stod spirfötterna väldigt snett hur vi än gjorde och till slut så blev jag så trött på det och sa: "Så mycket arbete för sånt litet jobb!". Mattias svarade: "Men det är så det är i verkligheten, Johanna!". Haha, det är klart att jag vet det och sen när alla klagade över att det var så satans kallt om händerna, så utbrast Martin: "Men det är så det är i verkligheten!". Sen hörde vi den repliken resten av dagen...

Och nu ska vi se om ni kan se vad det är för fel på bilden nedan???



Ställningen står ju alldeles för långt ifrån väggen!!! Hur tänkte vi där egentligen? Förretsen, det var Mattias som skulle envisas med att ha dom långa spirorna för han trodde att det inte fanns några kortare, men det gjorde det ju såklart så vi fick riva allt och byta ut mot kortare spiror och skjuta in allt imot väggen. ;) För dom långa spirorna gick inte under taket, så det var därför ställningen hamnade så långt ifrån.

Hahah, fick se den här bilden när jag skulle lägga in dom på datorn och tänkte att jag tog väl ingen bild på Mattias, men detta bevisar ju bara hur han far runt hela tiden... ;)



Efter skolan hade jag min första körlektion och det gick faktiskt bättre än jag trodde! :D Jag körde inte på någon, körde inte i diket och lyckades heller inte med att köra på någon annan bil. Känns skönt att komma igång med det här nu. :D

Nu har jag ätit och ska hoppa in i duschen nu! :)

/Johanna

RSS 2.0