LEDIG!

Ja, idag har man det då så bra att man är ledig! :D

Fast det blev ingen sovmorgon för jag hade klipptid vid 09.00, men jag blev rätt så nöjd med håret. Det blev liiite mera jämnlångt, fast såklart kortare...
Annars har jag inte gjort så mycket idag; varit ute och gått med mamma och Brownie, kört lite med mopeden, varit i affären. Sen drog jag även ut alla mina gammla gitarrböcker och satt och klinkade lite på gitarren ute i solen. Det ÄR sommar! Fast det bara är slutet på april, men det känns som vi ska sluta skolan när som helst...



Om 6 veckor börjar SOMMARLOVET!!! :D

Inte för att jag har en enda aning om vad jag ska hitta på då, men men...
Någon som har ett jobb att erbjuda???

Ikväll kommer Magda! :D

Ha det bra!

/Johanna

Onsdag

ONSDAG:

ENGELSKA: Redovisade våra låtar och jobbade även med ett gammalt NP.

MATTE: Hade prov på geometri. Det var inte så svårt så jag tror att det gick rätt så bra. :)

Lunch: Ingen vidare god mat, tur att det finns knäckebröd och morötter. För att överleva dagen gick vi till Maxi och köpte frukt och godis. :P

SVENSKA: Frida och jag jobbade på som bara den med våran redovisning om Romeo och Julia och jag tror att vi nästan är klara. Bara lite småsaker kvar.

TRAFIKKUNSKAP: Vi lyckades vara seriösa idag och det blev alltså inget flumm. ;) Vi jobbade i boken och med astra. Sedan såg vi även på film och därefter fick vi sluta. :)

Jag fick skjuts av farmor och farfar hem till Fliseryd och när jag kom hem åt jag mat och tog det mest lugnt...

Den här veckan har varit kort och gått väldigt fort! Men det är bra och på måndag har vi bygg igen! :D ROLIGT VÄRRE! :)

Ha det så bra! :)

/Johanna


Right Round- Flo Rida featuring Kesha

Bara för att jag har den här låten på hjärnan tack vare Jenny och försöker nu spela sönder den så jag blir av med den.

Frida och jag har verkligen inte samma musiksmak, men det här är nog ett undantag... ;)

Tisdag

Ja, idag har det varit en helt vanligt tisdag FÖRUTOM mitt hårspänne som är spårlöst borta. Fatta vad konstigt det var att gå till skolan utan hårspänne!

Vi har haft matte, engelska och svenska och egentligen datakunskap, men Frida, jag och Tilda fick sluta eftersom vi är klara. Alltså typ två timmar tidigare... Det lönar sig att arbeta hårt! ;)

Nu sitter jag och väntar på att Ussa ska komma hem, så vi kan börja med maten. Jag måste göra engelska också, fy så tråkigt!

Ha en fortsatt bra dag!

/Johanna


VAR ÄR MITT HÅRSPÄNNE?!

HITTELÖN!

Till den som hittar mitt hårspänne!!!

Spännet är av metall och svart plast och försvann igår kväll cirka 19.00.
Om ni skulle hitta något intressant så är jag tacksam om ni hör av er till mig! ;)




Alltså helt ärligt jag står inte ut längre jag måste ha mitt spänne!!!
Jag brukar ALLTID ha med mig flera stycken, men nu så hade jag bara ett och har tappat bort det!
Avskyr min lugg så jag bara måste ha det!!!!!!!!!!!!!!!
Har letat överallt, men hittar det inte... :(


Måndag

Så var det måndag igen och idag åkte jag buss in till Kalmar. Precis som vanligt så var det massa folk överallt.

Väl framme i skolan hade vi först engelska och då jobbade vi med låttexter och jag visste först inte vilken låt jag skulle välja, men efter mycket om och men så blev det ju I´m Yours. Bästa låten som gjorts enligt mig. Det var dock rätt så knepigt att översätta texten till svenska...

Träffade Elin på rasten och snackade lite skit med henne. :)

Sedan hade vi matte och vi fick ett gammalt NP att jobba med.
Efter det var det lunch och sedan svenska. Vi fick reda på våra provresultat på ordkunskapsprovet och jag fick 90 av 90, alltås MVG!!!!! :D:D:D ÖVERLYCKLIG! :D  En del ord hade jag aldrig hört innan och jag pluggade inte särskilt mycket på det heller, så jag fick en chock när det stod 90 av 90! :D
Vi började även jobba med våra redovisningar om renässansen och medeltiden och Frida och jag jobbar med Romeo och Julia.

Till sist hade vi datakunskap och vi blev klara med våran powerpoint, så vi fick sluta. Då gick jag och handlade lite och sedan när jag kom hem gjorde jag plättar. Det blev lite för mycket så först tänkte jag bjuda upp Hägg, men då skickade jag ett sms till Elin, men hon svarade inte så hon ville väl antagligen inget ha! :P

Nu måste jag jobba med engelskan!

Ha det bra!

/Johanna

Jag Är Kärleken- Nic and the family

Jag vet att jag har knäpp musiksmak, jag erkänner! Men den här låten är faktiskt bra!

Söndag

Hallååååååå! :)

Nu var det ett tag sen jag skrev och det beror helt enkelt på att jag inte har hunnit, men nu så!

Fredagen blev jobbig och stressig. Först på morgonen hade vi NP i engelska (writing) och fy fan vad svårt det var! Jag hade skitsvårt att koncentrera mig och suddade typ 1000 gånger för det blev aldrig bra... Till slut så gav jag upp och bara skrev någonting. Jag hoppas verkligen att jag blir godkänd på det här jäkla skiten!
Efter provet var man helt slut och tom i huvudet.
Vi hade engelska och matte och gjorde alltså inte särskilt mycket då...

Efter lunch skulle vi till platsen som gud glömde: FREDRIKSKANS och ha idrott. Det blev stressigt och efter idrotten hade vi 20 minuter på oss att duscha, klä på oss och gå tillbaka till skolan eftersom att vi skulle ha trafikkunskap. Fy säger jag bara!

Efter skolan kom pappa, mamma och Albin och hämtade mig och vi var på City Gross och handlade. Sedan åkte vi hem och då var det dansträning.
Efter det stupade man i sängen.



Igår (lördag) var det marknad så Magda och jag var en sväng och kollade och som vanligt köpte vi inget annat än det "klassiska" godiset. ;)
Vi träffade även hela danslaget där, så då skulle vi följa med dom vart dom än gick. :)

På kvällen var det konsert i Parkskolans aula. Så Magda,  jag, Elin, Lollo och Alicia var och kollade på den och den var mycket bra! :)
Vi träffade ju även en hel del gamla klasskompisar, så det var kul att få se dom! :)

Efter konserten var det disco i matsalen och vi tyckte väl kanske att det lät lite töntigt, men vi bestämde oss för att gå och kolla i alla fall och fy fasen vad roligt vi hade det! Vi dansade HELA TIDEN ända tills fötterna ömmade och svetten rann... ;)
Man kände sig som 11 igen, då man gick på disco jämt! :)
Det var extremt roligt i alla fall och det måste vi bara göra om, tjejer! :D



Idag har jag mest suttit ute i solen, varit ute med Brownie och hjälpt till med lite andra småsaker.

Nu ska jag gå ut igen!

Ha det bra!

PUSS OCH KRAM!

Torsdag

Hej hej!

Skoldagen har varit precis som vanligt, men efter skolan kom Elin till mig och vi lagade mat m.m. Givetvis tog vi en massa bilder, men jag orkar inte lägga upp dom nu utan gör det när jag får tid. ;)

Nu ska jag packa och sedan sova.

/Johanna

Flummig onsdag!

Dagen i sin helhet:

ENGELSKA: Jobbade med våra presentationer till våra youtubeklipp.

MATTE: Arbetade på med geometrin.

Lunch: Helt okej mat. När vi hade ätit klart skrev vi klart engelskan och nötte svenska orden.

SVENSKA: PROV! Jag tror det gick rätt bra, men det var jobbigt och efter ett tag var man helt snurrig i huvudet efter alla ord..

TRAFIKKUNSKAP: 3 timmarslektion; Jippie! (not) Vi började jobba med landsvägskörning och först arbetade vi lite i boken och ja, vad ska man säga... Det märktes att vi var trötta om man säger så! ;)
Vi försökte att jobba tillsammans, men vissa kom inte så bra överrens (nämner inga namn). Jenny vägrade skriva "skymd sikt" som var svaret på frågan, istället envisades hon med att försöka formuler någon annan invecklad mening som ingen annan fattade. Men vi lyckades övertala henne, men Jennys och mitt tjafs fortsatte och det var tur att Frida satt emellan oss för ett tag trodde jag att det skulle bli fajt, haha...
Frida satt bara och skrattade åt oss och Victor och Johan tyckte nog (eller rättare sagt vet) att vi var helknäppa. ;)
Sedan hade vi en kort tiominutersrast och vi gick ut och tog lite luft och Jenny fortsatte att trycka ner mig FAST att jag hade rätt i det jag sa! :P
Efter det satt vi vid datorerna och jobbade med astra och för en gångs skull blev man godkänd på dom där jädrans testen, som är skitsvåra!
Innan vi skulle sluta fick vi reda på proven som vi hade för ett tag sen och tro det eller ej, men jag fick MVG!!!!!:D Det flyter på bra just nu... ;)

Nu ska jag skriva klart engelskan.

Imorgon kommer Elin också! :D

/Johanna

Vi håller på att räkna ner till sommarlovet och det är inte långt kvar nu! :D


Back in Kalmar!

Jaha, då var man tillbaks i Kalmar igen och när jag kom hem från skolan så mötte jag Hägg utanför så jag kutade upp för trapporna i all världens fart för att slippa att prata med han i 50 år och även för att slippa hjälpa honom att sätta i nyckeln i nyckelhålet eftersom han är blind.
Skolan var som vanlig; tyvärr var det dags för kärnämnesveckor nu och inte bygg...
Vi hade engelska, matte, svenska och till sist datakunskap. Vi fick reda på excelprovet och jag fick MVG!!!:D Fy vad glad jag blev!:)
Runt tre slutade vi och jag gick hem och Ussa och jag lagade mat och jag har även suttit en stund ute på balkongen i solen och övat lite på svenskan.

Nu ska jag se på tv.

/Johanna


Söndag

Sista lediga dagen och idag har jag gått omkring i pyjamasen typ halva dagen för jag har storstädat mitt rum så det är skinande rent nu! Det blir ju en hel del damm och hår när man har en svart katt, men han var faktiskt med och hjälpte till lite också med städandet. Jag rensade även min bokhylla, slängde en del smink, rensade bland mina smycken och slängde även en massa annat skit. Sen var jag ute en sväng med compacten och jag har även varit duktig och renskrivit svenskaprovet som vi har på onsdag, så nu är det bara till att nöta dom orden så det sitter i huvudet sen! ;)
Sedan så tyckte jag att jag behövde lite frisk luft så då tog jag med Brownie ute i skogen och sprang en runda.
Nu har jag precis packat klart allt (jag hoppas inte att jag har glömt något) för imorgon är det back in Kalmar igen. Jag kan ju inte påstå att jag har längtat efter skolan, men vi har det ju ändå rätt så slappt och tiden går ju så fort så snart är det ju sommarlov!

Nu ska jag snart gå och lägga mig för jag är trött...

GODNATT!

/Johanna


Johanna is skating!

Idag har Albin och jag varit ute på gatan och han har försökt att lära mig att åka lite skateboard, men de gick inget vidare...
Jag beundrar verkligen dom som ens kan stå på en bräda för det är ju skitsvårt det här! Man ramlar ju hela tiden!







Hur var det med balansen egentligen?





Albin kan ju det här!





/Johanna

Godmorgon!

Har precis ätit frukost och sitter nu och kollar lite på internet samtidigt som jag spelar sönder "Busy Being Fabulous" (som alltid). Enligt Itunes har jag 74 spelningar på den, men det är säkert fler eftersom jag lyssnar en hel del på den i mobilen också. ;)
Nu ska jag gå och göra mig iordning för Magda kommer snart och vi ska ut och springa i skogen.
Man måste ju ta vara på den här sista lovdagen nu!
Dansträning ikväll också och då ska vi börja med en ny låt inför Fliserydsdagen! :)

Ha en bra dag! :)

/Johanna

Torsdag

Hejsan svejsan!

Idag vaknade jag tidigare än vanligt, vet inte riktigt varför...
Jag var ute med Brownie, åt frukost och gjorde mig iordning. Mormor kom även förbi en sväng. Sedan skulle jag åka till affären och handla mat och jag tänkte att jag skulle ta min "Crocker" och varmköra den ordentligt innan och sedan tanka den, men då så var den helt död när jag vred om nyckeln. Min först tanke var typ "Okej, det var roligt att lära känna dig. Tack för dom här två åren!" Jag trodde alltså att den var helt död, men sen när jag tänkte efter så kunde ju batteriet vara urladdat. Så då ringde jag till pappa som fick instruera mig hur jag skulle ladda den m.m, så nu ska nog mopeden funka igen. :)
Istället tog jag compacten till affären och sedan kom Magda till mig och vi var ute och gick i skogen med Brownie, satt och solade, pratade, spelade kubb. Sedan skulle vi äta och efter maten åkte jag till Magda och fick se deras katt Bamse och gud så söt och go han var! Och rolig med. ;)

Vi spelade även en massa spel och det blev oavgjort hela tiden så då blev det fler och fler spel...

Till slut så bestämde vi oss för att springa runt Jugnerholmarna och Magda har typ världens bästa kondition och springer jättesnabbt med jättelååånga steg. Dessutom så blir hon aldrig trött, medans jag kämpar som en galning för att hänga med i hennes tempo och flåsar som bara den! Haha, men roligt är det allt att du vill springa med mig, Magda! ;)

Nu ska jag snart gå och lägga mig (håret ska bara torka först) för imorgon ska jag upp tidigt och springa i skogen med Magda. :)

GOD NATT!

/Johanna


Tisdag

Andra dagen på påsklovet och idag har jag varit ute och hjälpt mamma med lite småsaker i trädgården, städat garderoben, rensat bland skorna, skruvat lite till på altanen, varit ute i skogen och sprungit m.m.
Just det ja, jag har försökt att ändra lite på bloggen också, men det är så jäkla krångligt. Så efter mycket pill gav jag upp, så det är därför den liknar skit, men alla vet vi ju att det inte är utsidan som räknas utan innehållet som är det väsentliga. ;)

Lovet går så himla fort, men det är bra för då blir det ju närmare till sommarlovet. Inte för att skolan är så ansträngande, men ändån. ;)

Jag hade tänkt att jag skulle ladda upp lite bilder från igår, men tydligen så har mitt fickminne försvunnit spårlöst (bilderna är nämligen på datorn nere), så jag laddar upp dom när det kommer fram igen...

/Johanna

Trött

Nu är jag extremt trött efter att ha arbetat sen kl.10.00 fram tills cirka 19.00...
Pappa och jag började med altanen idag och jag har sågat med mina nya sågar som jag fick på FBbygg (dom är för snälla alltså). Både med figursåg och handcirkelsåg, så nu kan man det! Fast det har vi ju lärt oss i skolan också, men det blir på ett helt annat sätt hemma...
Förutom att ha sågat en hel del så har jag målat, spikat, skruvat, mätt ut massa grejer, grävt, satt plintar, gjutit, bärt på en massa virke m.m.
Det var ju väldigt varmt ute idag också, men det är ju skönt att äntligen kunna vara ute i solen igen, så man ska inte klaga.
Lite bilder ifrån dagen:








När vi äntligen bestämde oss för att sluta för dagen, så var vi ju väldigt trötta, men mamma och jag bestämde oss ändå för att springa runt Jungnerholmarna. Så ja, det gjorde vi och visst va det jobbigt, men skönt efteråt. :)

Nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa för jag är TRÖTT!

Godnatt! ;)

Söndag

Har precis varit ute och tvättat compacten. Den var extremt skitig efter att ha stått i vedboden hela vintern så det behövdes verkligen.
Annars har jag inte gjort så mycket idag; övningskört till Mönsterås för att tvätta bilen och suttit ute i solen.
Nu sitter jag och lyssnar på "Busy Being Fabulous" som går på repeat på datorn... Jag kan verkligen inte sluta lyssna på den! Vad är det för fel på mig? Jag menar hur kul är det att lyssna på samma låt HELA tiden?

Nu ska jag dra ner till IP med compacten för vi ska träffa några grannar och kompisar och grilla. :)

/Johanna


Sol! :)

Hejsan!

Sitter ute i solen och lyssnar på musik och har inget speciellt för mig...
Har inte skrivit på ett tag eftersom att vädret är så fint så vill man ju inte sitta inne vid en dator. ;)
Men jag kan ju ta och  berätta lite om vad jag har haft för mig...
I torsdags var det alltså skoldag och vi slutade tidigt. Sen åkte jag hem till Fliseryd och igår hade vi kalas så hela släkten var här. :)
Idag har jag varit med pappa och mamma i Oskarshamn och köpt virke till den "provisoriska" altanen. Vi rev halva altanen förra året när vi grävde runt huset, men vi ska bygga en helt ny lite senare när vi får tid. 
 
Nu orkar jag inte skriva mer...

Ha det bra!

/Johanna

Onsdag

Hejhej! :D

Idag var det sista byggdagen innan lovet och vi jobbade på bra med våran vägg, men efter lunch började det regna och det är ju bara till att vänja sig vid att arbeta i alla sorters väder, men efter ett tag så ÖSTE det ner! Men vi hade tur och flyttade in till bygghallen eftersom att vi ändå skulle snickra ihop avstängare. Dom blev klara och sedan skulle vi städa. Plötsligt stod Elin och Joel där och Elin följde med mig hem och vi beställde pizza. :P
Sedan gick vi hem till Elin och jag fick se hennes nya hem och det var jättefint, men det känns lite konstigt att hon har flyttat hit eftersom man inte är van vid det, men roligt är det ju! :D
Vi spelade in hennes film och jag var ju bara tvungen att testa lekparken brevid och Elin filmade även det. ;)

Nu måste jag plugga på byggkunskapen!

PUSS och KRAM! :)

/Johanna

Väggformsbyggnad och korvgrillning

Idag började vi med inriktningsvalen, alltså husbyggnad. Först hade vi teori i en timme tillsammans med C-klassen. Sedan var det lunch och då träffade jag Elin och åt med dom. :) Efter det började vi med att bygga väggformarna och vi skulle arbeta två och två, så jag arbetar tillsammans med Albin. Arbetet gick bra och det var ju jättevarmt, men det är skönt att få vara ute hela dagen i värme och sol! :D
Vid tvårasten fick vi grillad korv, dricka och frukt för att vi hade varit så duktiga och städat igår. Det var jättegott och perfekt i solskenet!:D



Till sist hade vi lots (vi som ska bli snickare). Och vi skulle bestämma klasserna själva, vilka 4 som ska med C-klassen och vilka 10 som ska gå i A. Jag tänkte att hur fasen ska det här gå! Vi kommer aldrig komma överrens, men det gjorde vi och jag kommer hamna i BPHU08A och jag tror att det kommer bli skitbra! :D

Efter det slutade vi och jag gick hem och lagade mat, duschade, pratade lite med Magda och nu ska jag se på tv:n och plugga på byggkunskapen.

Ha det bra!

/Johanna



KAN HÄGG GÅ OCH SLÄNGA SIG I VÄGGEN?!

Godmorgon!

Är proppmätt efter en stor frukost med macka, flingor, o´boy och jordgubbar. :P
Jag ska göra mig iordning nu och hoppa i byggkläderna för att sedan bege mig till skolan.

Solen skiner och jag hoppas att ni får en jättebra tisdag! :)

/Johanna

Förlåt...

Ja, nu var det ett tag sen jag skrev och det har hänt en hel del. Om jag skulle skriva allt här så skulle det här inlägget aldrig ta slut, men jag ska sammanfatta hela helgen rätt så korfattat:

FREDAG:

Först hade vi byggkunskap och gick igenom alla maskiner och verktyg med Woldt, efteråt fick vi reda på att vi skulle ha prov på det också...
Sedan hade vi rit-och mätteknik med Björn och jobbade med CAD och ritade våra hus som vi har gjort tidigare och gud vad roligt det programmet är! Jag skulle kunna sitta där i flera timmar och mixtra och fixa, måste fasen ha det där programmet! :)
Till sist hade vi idrott och var på gymmet och testade på lite av varje. Sedan åkte jag buss hem till Fliseryd och vi åt pizza med danslaget.

LÖRDAG:

INNEBANDYNSDAG! :D

Solen sken och det var jättevarmt ute, men dagen tillbringades i sporthallen. Det var en massa matcher och vi uppträdde med dansgruppen. Alla var jätteduktiga och danserna gick mycket bra! :D
Pappa tog rätt så mycket kort, men jag orkar inte ladda upp dom här, men dom finns på min bilddagbok så kolla in den! (Där finns även Londonbilderna som jag lovade att lägga upp här, men det har inte blivit av...)

På kvällen var det dags för årfest och Magda kom till mig innan för att ta sällskap. Vi fick åka med Erik i hans epa och Magda uttryckte det hela väldigt bra: "En sån här skulle vi ha, Johanna! :)" Det var mycket roligt så tack för skjutsen Erik! :)
Årsfesten var jättebra med god mat, trevligt sällskap och sen fick vi ju även träffa en massa gamla kompisar ifrån park och en hel del dans blev det ju... ;)

SÖNDAG:

Sov lääänge och vaknade upp med halsont och förkylning...
Men jag var ute en sväng och körde med Pricken och räfsade baksidan.

MÅNDAG:

Idag skulle vi egentligen ha börjat med våra väggar, men istället fick vi städa hela bygghallen och gården eftersom 9:orna skulle komma ikväll. Niki och jag skulle sopa och plocka upp skit, men hälften av tiden gick åt till att leta efter Niki eftersom han smet hela tiden...
Det var ju jättevarmt och skönt ute idag så det var skönt att få vara ute i solen i alla fall, men det var inte lika kul att dammsuga hela korridoren i bygghallen för fy fasen vad det dammade! Dessutom funkade inte dammsugaren så jag sopade allt...
När vi var klara fick vi sluta (en timme tidigare) och imorgon börjar vi vid 10.00, så då kan jag sova till 08.30. :D

Ha det bra!

/Johanna

Shopaholic?

Idag så var jag på stan en sväng efter skolan och hittade lite kläder (igen).
Det känns som det har blivit ganska så mycket kläder nu på sistone, men kläder kan man ju aldrig få för mycket av. ;)
Det blev två munkjackor, ett par jeans, ett par chinos, underkläder och lite smink. :D



Skolan var som vanligt; vi jobbade med något invecklat cad-programm på rit- och mättekninken och på byggkunskapen arbetade vi med trä.

Vädret har ju varit så underbart dom här senaste dagarna och nu har väl ändå våren kommit! :)

GRATTIS TILL SYSTER SOM FYLLER 22 ÅR IDAG!!! :D

Nu ska jag äta lite och se på tv...

Ha det bra!

Puss och kram! ;)

/Johanna

LEDIG!

Hej!

Vaknade vid 10.00 av att telefonen ringde, det var mamma som tyckte att jag skulle gå upp. Så då gjorde jag det och gick ut med Brownie, åt frukost, gjorde mig iordning, grejade lite med allt möjligt, gjorde pannkakor och var ute med Brownie igen.  Sedan tog jag bussen till Oskarshamn och gick till Oscarsgymnasiet för att träffa Magda. :) Vi gick in till stan och köpte band tills lördag och kollade lite i affärerna. Sedan åkte vi hem och nu ska jag snart gå och lägga mig för jag är jättetrött och ska upp vid 05.30 imorgon...

Magdalena hade typ kladdat ner hela deras korridor med sitt namn, det tyckte jag var lite roligt! ;)




Ha det bra! :)

/Johanna

RSS 2.0