Nyckelpiga

När vi var hos Evelina i Skåne för några veckor sedan så fick vi se den här bilen och jag höll typ på att tappa hakan. Så himla häftig och jag som vill ha en prickig bil, kanske inte som en nyckelpiga dock utan typ flugsvamp. ;)



/Johanna

Tisdag

Heeeej! :)

Fy så kallt det har varit idag!

Nu sitter jag nere i källaren framför öppna spisen med Pepzi, samtidigt som jag skriver lite på projektarbetet.

Jobben uppe på kontoren börjar dö ut nu och vi är typ klara med allt, så imorgon tror jag att vi ska till ettan/tvåan och göra något annat.

Jag har en väldigt tråkig sak att berätta förresten. Igår så skulle vi fylla på glykol i firmabilen, men så upptäckte vi att den läckte ut lika snabbt som vi fick i den. Antagligen så har kylaren gått sönder i helgen för vi har ingen värmen i bilen och kan alltså bara köra korta sträckor med den nu, innnan den ska skrotas. Riktigt tragiskt... Vila i frid, Kangoon.

Idag satt vi fram alla tre för att hålla värmen och vi fick skrapa rutorna på både in och utsidan. Sen är det ju inte så jättebra att sitta på handbromsen heller (ja, vi körde med den i), vilket jag råkade göra... Men bilen överlevde det också! ;)

/Johanna

Summertimes...

Jag sitter och skriver vid datorn nere och hittade den här bilden ifrån förra sommaren. Den är alltså rätt så gammal med andra ord, men vilken härlig bränna jag hade i ansiktet! :)

Ni kanske inte tycker att jag är så särskilt brun, men om man jämför med hur jag brukar vara så är det skillnad. ;)

Hur som helst, bilden är inte vacker, men det jag ville säga var bara att jag redan är trött på snön och saknar solen och värmen något otroligt mycket!



Men positivt tänkande nu; Om cirka 5 månader så får vi förhoppningsvis se våren igen! :)

/Johannna

Skratta bäst som skrattar sist...

Idag när Patrik och Emil var iväg och sågade till en fönsterbräda, så skruvade jag sockel och då kom även en utav målarna in och sa att jag skulle ringa Emil. Han påstod att han hade ringt nyss om någon fönsterbräda och om nått nummer. Jag tyckte det lät väldigt lurigt så jag trodde inte på honom först, men till slut så ringde jag upp Emil och ja där blev jag ju grundlurad.

Men har man jävlats med mig så kan man räkna med en hämnd och den kom snabbt. När jag stod och grejade med undertaket så skrek Emil: "Johaaaaannaaaa, nu har du en guldchans!", samtidigt som han viftade med målarens telefon i handen. Bland annat så skickade vi ett sms till en utav "målarcheferna" om att han skulle komma med några liter snickerifärg och sagt och gjort. Det tog inte ens tio minuter förrens han var där med massor utav färgburkar i olika kulörer, så vi dök snabbt in i ett rum och gömde oss. Då fick vi se i fönstret att Lasse kom i Hagbloms bilen. Hahaha, han hade jag också skrivit till och bad om penslar och rollers. Målarna fattade först ingenting förrens cheferna berättade om smsn och då utbrast han: "TELEFONEN!". Haha, till slut så stod alla och gapskrattade. Som grädden på moset så hade vi även skickat en liten "adventshälsning" till alla hans kontakter, så han har haft fullt upp med telefonsamtal hela dagen. ;)

Med andra ord: Hämnden var ljuv! :)

/Johanna

Det blir sällan som man tänk sig...

Igår kväll så begav oss Magda och jag till Oskarshamn för att möta upp Emma och Markus vid bussen. Fy fan säger jag bara för väglaget. Det hade kommit jättemycket snö så vägen syntes knappt och tur var det nog ändå att jag hade Tiguanen och inte Beetlen. ;)

När vi kom fram till lascala så upptäckte Emma att hon hade glömt sitt legg, så ja vad gör man då egentligen? Vakten vägrade släppa in henne och åka och hämta det skulle ta hela kvällen, så dom tog bussen hem igen... Så himla tråkigt alltså. I det läget kände man sig väldigt hjälplös.

Vi kom in i alla fall och jag hann inte med att ta av mig jackan förrens jag typ blev idiotförklarad. Eftersom jag inte orkade göra iordning håret, så hade jag hatten på mig och Magda lurade i mig att man kanske inte fick ha hatt inne för hon trodde inte att man fick ha keps heller. Jag som är van vid att alltid ta av mig mössan och det på jobbet genom säkerhetskontrollerna frågade till slut vakterna om jag fick ha hatten på mig och ja, det fick jag ju givetvis. ;)





/Johanna

Onsdag

Hejhejhej! :)

Jag är redan så grymt trött på den här äckliga snön och kylan och mitt årliga "vinterdepp" känns nära (redan????)... Fyyy, det här vädret ställer ju bara till problem och man fryser nästan ihjäl.

När jag kom hemifrån jobbet så drog jag på bastun och satte mig där och det var skönt vill jag lova. :)

Idag har vi satt karmar, dörrblad och foder. Målarna har sjungit för full hals och haft snöbollskrig inne och jag hade "körlektion" för Emil eller ja halkkörning kan man nog nästan säga istället. Det blev en hel del sladdande och bilen höll på att hamna i diket, inte så konstigt kanske med tanke på att det fortfarande är sommardäck på kangon.

Nu ska jag se på tvn och sedan sova! :)

Pusshej!

/Johanna

Duck Sauce- Barbra Streisand



/Johanna

Byggnadsnämnden

Igår fick jag reda på att jag blev framröstad till att sitta med i byggnadsnämnden i Mönsterås och jag är väldigt nöjd. :) Det ska bli väldigt roligt och intressant och jag hoppas att jag ska få lära mig massor och få ännu mera erfarenheter. :)



/Johanna

Lite bus

Jag skulle vilja påstå att jag är ganska så bra på att jävlas med folk och jag tycker dessutom att det är rätt så kul. Eller ja, väldigt kul till och med. ;)

På jobbet så får man givetvis ta en del skämt och bus och dom försöker hela tiden att lura mig. Så det gäller att ha huvudet med sig och kanske ge igen lite ibland. ;)

Igår så fyllde vi en handkrämstub med latex och idag på morgonen så ställde jag dit den på ett utav fikaborden och när vi skulle gå hem så skulle givetvis alla smörja in sig. Hehe, ja ni förstår ju själva hur det blev och latex går liksom inte att tvätta bort för då blir det bara ännu kladdigare, så man måste torka bort det. :P

När vi skulle åka upp och byta om så sprang jag fram först till bilen, så jag fick köra (och slippa att sitta bak i skuffen) och när Holmberg och jag drog upp dörrarna så blåste Emils parkeringstillstånd iväg. Långt som bara den för det är ju storm så han började springa iväg. Jag körde fram med bilen för att hämta upp honom och när jag trodde att han var inne, så gjorde jag en rivsstart och körde iväg. Hehe, det var bara det att han var inte riktigt inne... Men det gick bra som tur var och det känns som om jag har gett igen nu för han höll på att backa över mig förra veckan, så vi är nog kvitt nu. ;)

Det där med handkrämen däremot kommer jag nog att få äta upp på ett eller annat sätt, men det är så det är i den här branschen och jag har till och med ont i magmusklerna utav allt detta skrattande. ;)

/Johanna

Måste bara visa...

...min fina tröja, hihi. :D



/Johanna

Måndag

Heeej! :)

Magda har varit här ikväll och vi har färdigt dansen nu tills på fredag. Nu ska den bara nötas så den sitter och så att man kan lära ut den. ;)

På jobbet så har vi (förutom en massa bus, jäkelskap och kortspel) gjort klart allt inne i instrumentverkstan och även börjat riva lite undertak.

Eeeh ja, vad har jag mer att säga egentligen? Jag tänker gå och sova nu och vill inte ha någon snö på backen när jag vaknar imorgon!

Godnatt!

/Johanna

Söndag



Hehe ja så här började jag dagen. Iförd endast pyjamas med luciakrona på huvudet så gick jag omkring i huset och gapade Sankta Lucia med Brownie i släptåg. Det var en vacker syn vill jag lova. ;)

På förmiddagen var jag och hjälpte pappa i sporthallen med att köra skylift för han skulle byta några lysrör. Jag hade glömmt bort hur högt det var upp till taket och hur mycket det svajar när det är ett x antal kilo i liften, men det gick bra. ;) När sporthallen byggdes så var vi alltid med och körde skylift fram och tillbaks och upp och ner för det var det roligaste vi visste då. :)

Birger, Veronica, Erik och Sofie var även här och fikade efter buggen, så det var trevligt! :)

Nu blir det tvn och sedan sova. ;)

/Johanna

Galet



/Johanna

Lördag

Hej hallå! :)

Jag har inte skrivit något redigt här på över en vecka och jag skäms. Det har hänt mycket den här veckan och jag har varken haft tid eller lust att skriva något här, men jag ska försöka ändra på det. ;)

Nu ska vi snart bege oss ner mot sporthallen för att kolla på A-lagets match. Idag ska vi inte vara med och dansa, utan det blir om två veckor istället. ;)

Två väldigt seriösa bilder, som vi bjuder på. ;)





/Johanna

Akon- Angel



/Johanna

Tänkte bara säga...

...att jag lever och så. ;)

Hehe, det är mycket nu. Ja, så mycket att jag inte ens hinner skriva nått här. ;)

Men vi kanske hörs någon annan gång för nu har jag inte tid! ;)

/Johanna

Borta bra, men hemma bäst!

Efter en mycket intensiv och rolig helg nere hos Evelina i Perstorp, så är vi hemma igen. :)

Igår tog syster och jag bilen ner till Helsingborg och shoppade lite, livsfarligt med andra ord! ;) Idag har vi firat pappa och varit ute och gått en sväng. :)

Jag skriver mer någon annan gång och lägger även upp flera bilder då. ;)



/Johanna

Vilken dag!

Jag säger då det! Hahaha, dagen har varit helt sjuk egentligen...

Idag skulle jag vara med Lasse och Hille inne på ettan/tvåan och brandtäta i det ena "tyskbygget". Det finns två stora, höga byggnader. Typ som två torn, som ett tysk byggföretag har hand om och dom hyr även in NCC för en del grejer. När jag gick in där kändes det typ som om jag drömde eller något för det var jättelustigt med en massa trappor, en stor hiss, kala betongväggar och en massa rum som bara innehöll stora skåp med några elgrejer i.

Först vid kvart över åtta kom vi igång ordentligt för då hade ISS fått igång hissen och jag ska erkänna att jag gick fel när jag skulle upp en våning med isoleringen. Innanför vissa gränser var man även tvungen att ha blåa skoskydd som typ gick sönder med en gång, så fram tills frukost tror jag att vi använde upp cirka 5 par skoskydd var.

Efter frukosten när vi skulle in där igen, så hann vi inte dra tag i dörren förrens en tysk kom fram och pekade på dörren. Där stod det en lapp: "Building is closed to day". Nästan sämre engelska än min ju. Gubbarna fattade typ ingenting utan sa bara: "Vi måste in!". Så jag frågade tysken på engelska. Jag försökte med tyska först, men insåg rätt snabbt att jag antgaligen skulle göra bort mig. Min engelska är ju inte bra den heller, men jag lyckades få fram: "Can we go in and get our things?" och han svarde: "No,no,no!". Det var strul med arbetstillstånd, strömmen var väck i hela byggnaden och så höll dom på att lägga asfalt utanför, så vi vände på klacken och gick.

Resterande utav dagen bestod utav guidning på ettan/tvåan. Fy fasen så intressant det var alltså! Hille och Lasse visade allt som gick att visa. Bland annat silstationen och där inne var det hur mycket småfisk som helst! Jag tror aldrig att jag har sett så mycket fisk i hela mitt liv. Dom visade även en massa andra grejer och förklarade en massa, så det var jättemycket att ta in i huvudet.

Vi var även uppe på taken på båda "tyskbyggena". Alltså cirka 30 meter upp och vi såg ut över hela OKG, alla områdena runtomkring och havet. Det var så jäkla coolt! Jag har ju varit uppe på taket på CSV och tyckte det var rätt så häftigt, men det var ingenting jämfört med detta för nu såg man ju ut över det taket också och parkeringen som känns jättestor verkade så liten och obetydlig.

Jag tror även att jag har stött på ALLA som går att möta ute på OKG idag för vi har verkligen varit överallt och pratat med en hel del människor. Tyskarma var ju också lite småroliga. Haha när dom fick se mig och jag hälsade, så trodde jag att dom skulle tappa hakan eller nått och så uttittad har jag nog aldrig känt mig. Jag tror inte att jag vill veta vad dom sa på tyska, hehe. Det är bara till att le och vinka typ. ;)

Jag måste bara säga att jag är väldigt tacksam över att få vara på en sådan här speciell arbetsplats för ingen dag är den andra lik!

/Johanna

Livet springer iväg!

Jag hinner knappt med! :O Vart tar all tid vägen egentligen?

Just nu skulle jag kunna gör en lång lista på allt som är bra med mitt liv. Visst, det finns säkert mindre bra saker också, men just nu så överväger allt det positiva och jag är så nöjd! Ja, helt nöjd blir man ju aldrig egentligen även om man kanske borde vara det. Det gäller nog att leva i nuet, även om man försöker planera framtiden också. ;)

Åhhh jag sitter här med världens mest positiva energi och det känns liksom som om allt kommer att lösa sig, enligt min magkänsla. Iihhhhhh, gaaalet bra! :D

Alltså jag vet i fasen vad jag flummar om egentligen, men hur som helst. Idag har vi bilat bort asfalt och lyft bort stora betonglock på ettan/tvåan och Mats har även varit på besök, så himla roligt! :) Dock så hade vi krångel med att komma in på trean så pappa fick ringa en vakt och fixa det. Det löste sig och jag visade runt lite och vi var även och åt lunch. En hel del prat blev det självklart om allt möjligt och så träffade vi även på min andra chef. :)

Nu ska jag flumma ut i köket och steka ägg! :P



/Johanna

Måndag

Hejhej!

Jag blev inte "sviken" den här veckan, utan Patrik skulle visst vara på jobbet så vi har varit på trean halva dagen och satt dörrar.

Efter lunch blev vi kallade till ettan/tvåan för att bila bort asfalt, så att vi skulle kunna lyfta väck några lock. Det var ett riktigt "skitjobb" som dom uttryckte det och kallt också för den delen så chefen gav mig hans jacka. Jag tror aldrig att jag har blivit så utstirrad förrut faktiskt och det har ju hänt ett antal gånger innan. OKG:are, elektriker, vakter, ställningsbyggare, tyskar, maskinkillar, ja you name it! Det kanske berodde på att jag aldrig har varit på ettan/tvåan innan och så var det på trean i början också, men där känner dom flesta igen mig nu och alla är så trevliga och hälsar och pratar. :)

Det var i alla fall roligt att se något nytt och det var ett väldigt annorlunda ställe i alla fall om man ska jämföra med trean.

Nu ska jag ta tag i en massa papper och skit.

/Johanna

Bruce Springsteen- Dancing In The Dark



/Johanna

Söndag

Helgen blev väääldigt rolig och nu är det dags att ta nya tag inför ännu en arbetsvecka. :) Tanken på att jag först måste gå till vakten imorgon och hämta ett nytt kort känns dock mindre kul, men så är det att jobba ute på OKG.

Den här veckan ska jag även vara med ett par andra gubbar eftersom killarna sviker mig för ett husbygge åt en jobbakompis, men det ska nog gå det också. ;)

Jag har egentligen inte så mycket att säga, utan nu blir det tvn. ;)

/Johanna

Just Dance

Ja jädrar vilken kväll det blev igår! :D Fake spelade grymt bra och vi stötte på en del "kändisar" ifrån Latitud bland annat. ;)

Det var ett väldans ös och jag minns inte när jag dansade så mycket senast, hehe. Jag kan säga att det känns i benen idag och när vi skulle gå till bilen så ville jag bara slita av mig skorna och gå barfota för fy så ont jag hade i fötterna.

När vi skulle hem så var det minusgrader och frost, så Magda skrapade rutorna och fick dessutom hjälp. Haha, när Ida och jag precis hade satt oss i bilen så sliter två killar upp dörrarna och en tjej står och hjälper Magda med att skrapa. En utav killarna sätter sig och drar igång bilen och drar på värmen för fullt. Haha, väldigt lustigt var det, men trevligt med hjälpsamma människor. ;)







/Johanna


Fake- En Kväll I Juni

Taggad till tusen! :D



/Johanna

Palace

Ja hur ska man beskriva kvällen egentligen?

Mycket folk, trångt, konstig musik, lustigt folk, mycket glas på golvet, väldigt rökigt, flummig dans, spilld dricka, ölänningar, fight och sist men inte minst McDonald's.

Ingen bra beskrivning kanske, men roligt var det i alla fall. :)






/Johanna

Hemma igen

Då var jag hemma igen efter en rolig natt i Kalmar. :)

Nu laddar vi om inför Oskarshamn och Fake ikväll! :D

Bilden är väldigt suddig, men så här såg jag ut igår och jag kan tala om att strumpbyxorna inte höll så särskillt länge. Nej, inte längre än till Mönsterås faktiskt för när jag skulle gå ur bilen och hälsa på Emma så sprack dom lite, dock inte så det syntes. Tydligen så ska hårsprej göra så att det inte går upp mer, så Magda stod och sprejade mina ben med en massa hårsprej och det hjälpte faktiskt för jag hade dom på mig hela kvällen utan att det blev mer hål. ;)



/Johanna

Fredag

Heeeej! :)

Idag blev det inget jobb för min del för jag har blvit genomförkyld IGEN och jag har jätteont i sidan. Egentligen så fattar jag inte hur jag har orkat jobba den här veckan överhuvudtaget, ren vilja kanske. ;)

Nu är jag dock utvilad och lite piggare, som tur är. Ikväll är det nämligen Palace som gäller! :D

Så nu ska jag rota fram några kläder och packa klart för en natt i Kalmar. :)

/Johanna

Torsdag

Alltså, det är väldigt synd att jag inte får ta kort på jobbet för då hade ni haft en del att skratta åt...

Isoleringen hade fortfarande inte kommit idag, så vi har haft det ganska så chill.

Efter frukosten så kom dock Emil och Patrik på att vi kunde städa ur bilen och tvätta den och sagt och gjort. Ni kan aldrig föreställa er så himla mycket skräp och skit, men jag kan tala om att vi fyllde två sopsäckar och det säger en hel del...

Vi spolade av den med avfettningsmedel och högtryckstvätt och det blev en väldig skillnad, så jag skämtade om att dom kunde ta min bil också efteråt. Det tog jag dock tillbaka ganska så snabbt för när bilen var ren utanpå och det var dammsugat innuti, så körde dom med avfettningsmedel och högtryckstvätten INNE i bilen! Hahaha, jag höll på att dö av skratt, men rent blev det och istället för att det stinker rök i bilen så luktar det avfettningsmedel. :P

Utöver detta så har vi dragit runt på en massa tunga mattor, satt lite golvsocklar, busat, fikat, gått omkring och sett roliga ut i "piggelinkläder" och uppehållit målarna (som redan ligger efter i tidsplanen).

Jag undrar om alla har en sån här händelserik apu som jag? ;)

/Johanna

I Mumindalen

Nu blev jag lite nostalgisk när jag hittade introsången till Mumin. Haha, den väcker så många minnen. :)



/Johanna

Mumin och lilla My

Hela den här veckan så bor Albin nere hos Evelina i Skåne och pappa är iväg med jobbet, så mamma och jag är ensamma hemma.

Idag har dom haft "Sagobokskalas" på biblioteket, så Evelina har varit utklädd till lilla My och Albin var med och hjälpte till och tog kort och visst är det likt?!

När jag var liten så älskade jag Mumin och det dyrbaraste jag hade var mitt Muminhus. :)

Lilla My?



Evelina?



/Johanna

Onsdag

Då var ännu en arbetsdag gjord och den känslan är så grymt skön alltså! :D

När jag vaknade hade jag asont i sidan och tänkte att jag aldrig skulle ta mig upp ur sängen, men det gick och till jobbet körde jag min racerbil. Hehe, se upp säger jag bara för nu går han bättre än bra. ;) Det var dock ingen bra ursäkt när mamma påpekade att jag låg i 120 på en mörk 80-väg, där det dessutom brukar vara en hel del djur... Skäms Johanna!

Efter att vi hade kommit igång så kändes det dock bättre i sidan. Killarna kör med mig så då är det bara till att hänga i. ;)

Hela eftermiddagen hade vi verkligen inget att göra för isoleringen hade inte kommit, så vi kunde inte gipsa igen. Så då blev det fika och en massa körande med firmabilen.

/Johanna

Flum i sporthallen

Ida och jag värmde bänken på träningen och flummade lite som vanligt. Hehe, jag är redan trött vid åtta.



För övrigt så är jag redan grymt taggad tills helgen och det är bara tisdag! På fredag kör vi Palace och lördag Oskarshamn, fint! :)

Nu ska jag fixa fram lite grejer för jobbet och imorgon och sedan sova! :)

/Johanna

Ryktet går...

Vad ska man säga mer än att ingen dag är den andra lik ute på OKG.

Idag har jag pallat frukt uppe hos pappa. Jag frågade hur mycket jag fick ta och han sa: "Tills du skäms!" Och jag skäms aldrig, så det slutade med att jag tog med mig en hel kasse, hehe. :P

Jag har även blivit förföljd utav mamma eller ja stött på henne överallt typ. Det är en lustig känsla att ha halva sin familj på samma arbetsplats. Ja vi är ju till och med på samma block. ;)

Enligt Peter så är jag "OKG-kändis" nu. Det verkar som att dom flesta vet om det som hände i torsdags för många (som jag inte ens känner eller vet vad dom heter) kommer fram och frågar hur jag mår. Peter sa att dom hade haft uppe det på deras möte idag och vi har fyllt i en anmälan nu. En ska in till OKG, en till NCC och hon som har hand om arbetsmiljön på O3:an ska ha med det i OKGs egna "tidning" Kärnpunkten. Att det kan bli så mycket kring en så liten grej.

Dessutom så trodde gänget ute på Äspö (som jag var med innan) att jag låg på sjukhuset för dom hade frågat en jobbarkompis hur det var med mig egentligen och enligt det dom hade hört så lät det jätteallvarligt, så min jobbarkompis hade försäkrat dom om att jag lever, mår okej och jobbar. Tänk vad det kan förvrängas och förvärras när rykten går!

Jag har även fått en ordentlig lektion i gipsning utav mina duktiga arbetskamrater. Behöver jag säga att man ser upp till dom och önskar att man själv är så om 3-6 år? Dom kan verkligen allt och peppar mig väldigt mycket. :)

Förövrigt så har det precis varit som vanligt en massa gående hit och dit och letande efter människor och rum och jag vet inte vad...

Nu ska jag ge mig iväg mot sporthallen!

/Johanna

Måndag och så...

Idag har jag fortfarande ont, men jag har bitit ihop och orkat jobba så det känns bra. :)

Ryktet sprider sig tydligen för folk har kommit fram och undrat hur det egentligen är med mig och säger att jag ska ta det lugnt, men är man på jobbet så är det antingen 110% som gäller annars kan man lika gärna vara hemma. Jag ska dock erkänna att jag var lite skakis när jag stod på ställningen och tryckte mig mot väggen när jag skruvade gips. Den där läskiga känslan kom snabbt tillbaka så fort ställningen bara gungade lite och plötsligt kändes golvet så långt ner.

Jag tar en dag i taget och hoppas att jag snart ska vara helt återställd och kan börja träna igen.

Nu ska jag snart sova så jag är utvilad tills imorgon! :)

Godnatt!

/Johanna

Dansbilder

Idag låg det en skiva i brevlådan med en massa fina dansbilder på, som är tagna utav Agneta Ottosson på A-lagets första hemmamatch. :)

Så himla fina bilder och här är några utav dom. :)

































/Johanna

RSS 2.0