Tisdag

Hej hej! :)

Idag skulle vi vara ute på det andra bygget och sätta lite dörrar och eftersom ingen av oss hade särskilt mycket verktyg på sig, så fick jag gå in och hämta det först på morgonen och eftersom det då var som mest folk i säkehetskontrollen så tog det en väldans tid. Några lustiga tyskar som antagligen var byggare eller elektriker glodde konstigt på mig och sa en massa på tyska som jag tyvärr inte hann att uppfatta.

När jag väl kom ut igen så letade jag efter David i typ en timme! Ja, alltså ni förstår inte hur jädra stort det är och man känner sig helt lost med alla dessa rum överallt. Jag trodde jag skulle få panik där ett tag och frågade varenda hantverkare om någon hade sett honom. Efter en massa spring i trappor och frågande så hittade jag honom i fordonskontrollen. Självklart det enda stället som jag inte hade letat på. ;)

Hur som helst; Vi satte i alla fall en karm och hängde dit dom tunga dörrarna och om några veckor ska hela alltet väck igen eftersom dom måste komma in med alla säkerhetsgrejer, så jag fattar egentligen inte varför vi gjorde allt detta besvär, men någon anledning fanns det tydligen. Brist på arbete kanske. ;)

Jag har i alla fall blivit lovad apu hela hösten och vintern på NCC och det känns väldigt bra. :D Jag har anställningsbevis tills september så det blir jobb efter semestern också. :) Platschefen sa även att han hade sagt till personalchefen att han skulle höja min lön eftersom jag var en utav dom få som jobbade. Detta tog jag som ett skämt eftersom han brukar skämta och skoja, men så var tydligen inte fallet... Haha ja, det återstår ju att se vad det blir av utav detta. ;)

Nu måste jag i alla fall sova!

Godnatt!

/Johanna

Måndag

Hej! :)

Det var riktigt härligt att gå upp vid fem idag igen och slänga på sig byggkläderna. Hehe, eller inte... jag hade gärna sovit en sisådär fyra timmar till eller nått, men det är synd att klaga när man har ett jobb. ;)

Idag har jag känt mig helt lost utan mobilen i fickan, men det blir till och vänja sig. Som vanligt så har det varit ganska så lugnt och jag har drevat dörrar och skruvat en massa. :P Jag kan inte påstå att jag stressar ihjäl mig i alla fall, men det är skönt att slippa behöva göra det ibland. ;)

Jag övningskörde hem i värsta rusningstrafiken och när vi väl var hemma hade jag en fruktansvärd huvudvärk, men det kanske inte var så konstigt när man slarvar med att dricka i den här jädra värmen. :P Jag får bättra mig så jag inte ramlar ihop. ;)

Nu ska jag i alla fall sova!

Godnatt!

/Johanna

Midsommar på Ödängla

Givetvis så har det blivit en hel del bilder i helgen och här är några. ;)





































































/Johanna

Hemma igen

Då var vi äntligen hemma igen efter ännu en midsommar ute på Ödängla. Trots torsdagens jävla nederlag så har det varit en bra helg, fast det är klart allt för glad har jag ju inte alltid varit. ;) Men det var jättekul att kusinerna ville komma och att vi hade sånt bra väder. :)

Livet ute på landet är inte alltid så enkelt, utan nästan för enkelt ibland. ;)



Nu ska jag ge mig ut och klippa gräs. ;)

/Johanna


Robyn- Dancing On My Own



/Johanna

Onsdag

Hej hej! :)

Idag har jag fart och flängt över hela stan och först var det körlektion, så inte blev det någon sovmorgon inte... ;)

Sedan träffade jag Cassandra och vi åt glass, gick på stan och köpte med oss jordgubbar och gick och satte oss i solen vid "Kattrumpan". Så himla gott tyckte vi och satt där och smaskade på jordgubbar tills jag får se en snigel krypandes på min hand. Jag skrek och slängde jordgubben långt åt helvete. Det var ju inte bara en snigel heller, utan fem stycken i botten! Behöver jag säga att både Cassndra och jag var spyfärdiga efter det här? Fy fan alltså, så jävla äckligt! Är det något jag avskyr så är det sniglar. När Louise och jag var 5-6 år så gick vi och plockade dom hemma på gården och la i Jeanetts matlåda. Magda och jag kämpade med att utrota sniglar ifrån kojan i flera års tid och det gick inte särskilt bra, så jag tror jag har fått men för livet.

Trots dom äckliga sniglarna så var det en mycket trevlig dag och bilderna lägger jag upp imorgon eftersom jag är så smart och har fått med mig kameran hit, men inte sladden. :P

/Johanna

Sommarlovet kan inte börja bättre...

Nej, så är det faktiskt och det känns jäkligt bra nu. :D Dagen kunde lika gärna gått åt skogen, men det gjorde den inte och fy fasen vad bra det känns nu. :D Ett steg närmare och Johanna är glaaad. :P

Tur att jag har människor som stöttar och Evelina som kan hålla mig lugn. ;)

Magda har varit här en stund och vi har pratat och pratat, spelat spel och varit ute och rört på oss. Mycket trevligt. :)

Mer än så här orkar jag inte att skriva egentligen, utan nu ska jag packa det sista och leta reda på min katt och mysa ner mig i sängen. Imorgon blir det jobb igen. ;)

/Johanna

Skolavslutning

Då så var det äntligen sommarlov! :) Äntligen kanske inte jag ska säga för jag har inte riktigt längtat till det, men det ska väl bli skönt även om det är ganska så mycket dom närmsta veckorna. ;)

Det kändes nästan som ett hån att komma tillbaka till skolan igen i några timmar, efter två veckor ute på apu. När man precis har börjat vänja sig vid att inte gå i skolan med alla härliga klasskompisar och vant sig vid att inte busa och skratta hela tiden, så ska man ses igen för att säga hej och sen hejdå... Det blev mycket prat idag och Mats hade svårt att få ordet. :P

Vi lyssnade även på rektorn, det var musikunderhållning och straffsparkstävling i fotboll mellan alla olika program och jag hann även krama om målarna. :) Mattias, som nyligen fick körkort skjutsade hem mig och vi drog en repa på stan innan och jag vill också ha körkort!!! Sen ska jag fasen ut på turne och besöka allt och alla, haha. :P Kommer inte dom till mig så kommer jag till dom. ;)

Jag kommer sakna er så enkelt är det bara. ;)



/Johanna

Ibland blir det för mycket...

Jaa så är det och ibland orkar jag inte skriva något här, men jag kanske borde göra det nu. Jag skulle egentligen kunna skriva hur mycket som helst, men det har jag helt enkelt inte tid med. ;)

Apun är i alla fall klar nu och nästa vecka börjar jobbet. Jag tycker det funkar väldigt bra ute på NCC och dagarna går fort trots att det är ganska så lugnt med jobb. Det är lite småpyssel som typ listning, justering utav dörrar och karmar m.m.

Igår var min klassföreståndare Mats och hälsade på och det var väldigt trevligt. Jag visade runt på båda byggena och vi åt lunch med pappa. :) Mats ska även föja upp min apu i höst och han är även min handledare till projektarbetet, så det känns väldigt bra eftersom jag tycker väldigt bra om honom och litar på honom till hundra procent. :)

För övrigt så blev det kanske lite för mycket igår. Det blev för mycket grejer om för många personer och andra grejer som skulle tas in i huvudet. Jag höll nästan på att bli galen där ett tag, fast det är ju egentligen inget ovanligt om man heter Johanna. ;) Evelina sa att jag skulle avreagera mig och det gjorde jag också och hon filmade och det är inget jag är stolt över. Haha, ja fy. Nu orkar jag inte skriva mer strunt som ni egentligen läser helt i onödan.

Imorgon är det skolavslutning och just nu känns inte det så kul faktiskt. Jag kommer helt ärligt sakna skolan och min fina klass. :) Så det gäller att ta vara på morgondagen. ;)

/Johanna

Måndag

Hej! :)

Jaha ny vecka igen och det är även apu som gäller den här veckan också. Sen blir det jobb. Skillnaden mellan dom två sakerna är att jag kommer tjäna pengar, istället för att vara gratis arbetskraft, haha. ;)

På morgonen var vi först på "det riktiga bygget" eller vad ska jag kalla det egentligen... Och jag har märkt att det är väldigt lätt att gå vilse där inne med alla kontor, omklädningsrum, reception, säkerhetskontroller m.m så jag följer alltid någon hack i häl. ;) Tanken var att vi skulle sätta en karm och hänga dit några dörrar, men inget stämnde. Det är tydligen vanligt och det är egentligen inte så konstigt för det är nämligen olika tillverkare för dörrarna, karmarna och sidoskivorna, så det vore ju nästan ett under om allt stämnde. ;)

Efter frukosten gick vi in till CSV och det tar ju bara halva dagen för att komma in på andra sidan. Mobilen måste vi låsa in i särskilda skåp eftersom det är kamera i och sen ska man rensa byxorna på skärp och verktyg. Självklart så ska vakten börja prata med mig och jag är liksom så inne på att verkligen få ur allt ur fickorna och få av mig skärpet och skorna, så det är svårt att vara social samtidigt. Men vad jag förstod så hade han varit plåtslagare, men istället blivit vakt nu för någon skada och jag tror han tyckte det var kul med en tjej. ;)

Resten av dagen har vi hängt dit dörrar och satt golvsocklar och jag måste säga att tiden går väldigt snabbt och det är otroligt skönt. Dessvärre är man trött när man kommer hem och man orkar liksom inte göra så mycket, men det kanske är en vanesak. ;)

/Johanna

Nu tror jag att det har slagit slint....



/Johanna

Ännu mera bilder

Lite fler bilder ifrån dagen och jag kan säga att jag har redan bestämt mig för att åka dit nästa år igen, fast med min egna bil då såklart. ;) Det är faktiskt helt otroligt; av alla bubblor vi såg idag (det var ju en hel del) så var det inte en endaste med "halvautomat". Jag blev faktiskt lite förvånad över det för så ovanligt trodde jag inte att det var, men jag har ju aldrig varit som alla andra och ska gärna ha något ovanligt, så det är ju egentligen bara roligt att det inte finns allt för många. ;)
















































Jag förstår mycket väl om ni tycker det blir alldeles för mycket "bilbilder", men det är ju ett utav alla mina intressen så. ;)

/Johanna

"Bugrun"

Idag var jag med Magda, Marcello och Oscar på "Bugrun" i Mantorp. Det var typ "VW-träff" med en massa olika bilar. Vi hann inte ens komma in på parkeringen förrens jag började hoppa upp och ner som en studsboll i bilen. :P Det var en massa bubblor överallt! Åhhhh, jag vill köra bubbla nuuuuuuuuu!!!! Det var faktiskt riktigt jobbigt, när man vet hur jäkla roligt det är att köra och man vet att man har en, men som inte funkar förtillfället...:P

En väldans massa bilder blev det i alla fall, rättare sagt 225 stycken och jag lägger upp några här, men det är alldeles för många för att jag ska orka beskära dom, så ni får ta det som det är. ;)

































/Johanna

På spaning

Förrut så satt Pepzi och Zingo ute vid entren och höll vakt och dom är ju för söta alltså. ;)



/Johanna

Fredag

Hej! :)

Idag blev det en heldag med syster i Kalmar. Först så var det körlektion i en och en halv timme och det gick väldans bra. :)

Sedan blev det mat på stan och en hel del shopping. Ingen utav oss hade planerat att köpa något, men ni vet ju hur det kan bli. ;) Till slut så fick vi springa genom modehuset för att vi inte skulle handla mer. :P

Den här helgen kommer bli väldigt lugn för Albin och pappa är i Göteborg på skolresa med Albins klass. Ikväll är dom på Liseberg i spöregnet. Stackarna... Men jag är ändå lite avundssjuk för finns det något roligare än att hänga upp och ner i Kanonen eller känna vinddraget i Balder? ;)

Nu så blir det film och mys med resterande som är hemma. :)

/Johanna

Torsdag

Hej! :)

Idag har det varit lite mer att göra än igår, då det var väldigt lugnt. Vi har byggt in några trummor och satt i dörrar och nu har jag även tagit helg för den här veckan för imorgon ska jag vara ledig. Det känns lite dumt att ta ledigt en hel dag för att köra en körlektion, men vad ska man göra? Jag vill ju ha körkort och tydligen så fick jag vara ledig när jag ville och behövde för min "chef", så det är ju bra. ;)

Jag undrar vad som ska hända imorgon alltså. Det händer nämligen alltid en massa konstiga grejer på körskolan. Folk följer efter och påpekar min körning och personer försöker ragga upp mig. Hahaha ja senast idag faktiskt när körläraren ringde om tiden imorgon, så var det någon som tydligen hade spanat in mig och han tyckte att jag skulle byta pojkvän. Hahahah, man kan ju inte göra annat är att skratta åt alltihopa! För det första så har jag ingen pojkvän och för det andra så vet jag inte vem den här personen är fast han nämnde namnet.

För någon vecka sedan när jag satt och väntade på att körlektionen skulle börja så började en kille att prata med mig och gav mig hans nummer och sa att jag skulle ringa honom om jag tänkte starta något band!

Vilken intresant fakta ni fick där alltså, men helt ärligt; hur mycket ska man vara med om egentligen??? :P

Så ja, vad kommer att hända imorgon? Spänningen är olidlig. ;)

Idag så tog jag i alla fall tag i mitt liv och bestämnde mig för att ut och springa i skogen med Brownie när jag kom hem, men precis när jag skulle ge mig ut så ringde Mats, så jag blev fast i telefonen i en halvtimme och fick bland annat höra allt om allas apu. Mycket intressant faktiskt. ;)

När jag väl kom iväg så började det att spöregna, men det blev i alla fall en liten runda och det var skönt att få komma ut och rensa huvudet. ;)

/Johanna

VI GÖR DET IGEN!!! :D

Ja, fy fasen alltså. Jag blir bara ännu mer peppad för sommarlovet nu; jobb, FÖRHOPPNINGSVIS körkort, Ödängla, en underbar sommar med underbara vänner och framförallt; LATITUD 57! :D

Idag blev det bestämt; Magda och jag ska vara med på festivalen Latitud 57 i år igen! Tydligen så har vi varit "självklara" hela tiden och Christian hade räknat med oss, men det hade jag inte en aning om... :P

Vi var med förra året och hjälpte till med bland annat byggnationen av den stora scenen och nattklubbsområdet och vi var även med och rev alltihopa. Jag kan sammanfatta det hela med att det var väääldigt roligt och vi träffade väldigt härliga människor. :) Så ja, vad ska jag säga mer än att jag ser fram emot det! :D

Dock så har jag varit lite kluven till med tanke på att jag måste ta ledigt ifrån sommarjobbet, men det kommer jag inte ångra en sekund för det är verkligen värt det! :D



Alltså helt ärligt; kan det bli bätte just nu?

/Johanna


Train - Hey Soul Sister

Alltså hjälp mig! Den här låten har verkligen etsat sig in i mitt huvud och tänker nog förbli där. :P Jag har blivit beroende av den och idag när jag fick höra den på jobbet så kunde man ju inte låta bli att sjunga med lite smått. :P



/Johanna

Tisdag

Heej! :)

Tro det eller ej, men jag tog mig upp vid kvart över fem idag också och jag är riktigt jävla stolt över mig själv, med tanke på hur morgontrött jag brukar vara. ;) Förrut så gick jag upp vid sju, men nu ska jag vara på plats och ombytt vid kvart i sju, lite skillnad. ;)

Idag på morgonen tog det typ femhundra år att komma igenom säkerhetskontrollen och det är väl bara till att vänja sig vid det också. Vakten utbrast: "Åh, vad kul att se en "NCC-tjej!". Jag hade knappt vaknat och skulle samtidigt vara trevlig och prata och ta av mig skorna, skärp, alla knivar, hammaren m.m (Ja, man kommer inte ens igenom med en lite skruv i fickan) samtidigt visa kortet och hålla reda på alla väskor. Så det blev lite mycket där för en trött Johanna, men jag tog mig igenom. ;)

Idag så har vi gjort lite allt möjligt; skruvat lite skivor och idag så var det också möte så då fick jag va med och höra allt klagande över lönerna, bland annat. ;)

Just nu känns allt väldigt bra och jag är nöjd med allt. Det är verkligen över förväntan. Det här är första gången jag är på ett riktigt bygge (och ett stort sådant också ;)), så för att vara första gången så är jag faktiskt förvånad. Jag trodde allt skulle vara stenhårt, vilket har visat sig inte vara fallet och det känns redan som att jag är en i gänget. ;)



/Johanna

Första dagen på apun

Jag har äntligen kommit hem och det första jag gjorde var att slänga av mig byggkläderna och kasta mig ner på sängen... Haha, så trött är jag just nu. Inte fysiskt, men psykiskt. Det är tusen nya intryck i mitt huvud just nu och en hel del namn och personer som jag borde hålla reda på, men det kommer ta ett bra tag innan jag kan namnen på alla gubbarna. ;) Det är en hel del saker man ska hålla reda på kort, nycklar, kläder, verktyg och jag vet inte vad och bara hitta på hela området känns som en omöjlighet.

Idag så var jag först inne på området och arbetade och efter lunch så skulle alla iväg på möte, så då var jag typ själv kvar och städade på det nya bygget som ska besiktigas imorgon och på onsdag. Alltså det är ett oerhört stort och påkostat bygge och jag har faktiskt aldrig sett något liknande. Snacka om att det har blivit ett miljöombyte för mig, men jag tror faktiskt att jag kommer kunna vänja mig vid detta. Nu blir det fem veckor; två apu och tre sommarjobb och sedan är jag ledig i fyra veckor. Sen får jag se om jag jobbar lite innan skolan och apun drar igång igen. :)

Nu ska jag soooooovaaaaaa....

Haha, näe då kan jag nog inte somna senare, utan det får bli lite mat snart istället. ;)

/Johanna



Kaos

Just nu ligger det byggkläder slängda i hela hela huset och problemet med byxorna är ännu inte löst. Just nu lutar det åt att jag tar mina nya som vi fick i skolan i torsdags för dom andra är alldeles för stora. Jag får till och med plats med dom över dom andra byxorna och jag tror nog att jag aldrig har känt mig så här liten, haha. :P



Nu ska jag göra klart maten tills imorgon och sedan sova för imorgon måste jag gå upp vid fem...

/Johanna

Försjön

Idag var Evelina och jag uppe vid Försjön och Brownie och jag badade. Det var iskallt och jag höll på att få en köldchock för jag kanade ner från berget i vattnet eftersom det var så halt. Men nu är det gjort i alla fall och några bilder tänker jag inte visa för man ser bara ett vitt, skräckslaget spöke typ... :P





















/Johanna

Byxproblem

Va fan, rent ut sagt. Mamma har tvättat NCC-byxorna typ tre gånger och dom åker fortfarande av mig. Jag tror faktiskt inte att dom har krympit nått alls och det verkar inte som jag har gått upp i vikt heller...

Jag vet i fasen hur jag ska göra imorgon, antingen så tar jag dom här byxorna och drar åt dom med skärp något varv. Fickorna blir då helt konstiga och verktygen går knappt ner i dom, eller så tar jag mina nya byxor som vi fick i skolan, men på dom står det ju inte NCC. ;) Haha, vilket i-landsproblem jag har alltså...



/Johanna

Ses vi ikväll?

Johanna har varit i farten igen och busat lite. ;)

När Evelina och jag var ute och gick förrut, så frågade jag på skoj vad jag skulle få om jag tog ner Scottsplanschen på anslagstavlan och hon svarade en glass, så ja vad gör man inte? ;) Mitt i byn stod jag och rev ner den.

Sedan sa hon att jag fick hundra spänn om jag satte upp den på min dörr och sagt och gjort, nu sitter den där. ;)

Jag mms:ade även en bild till de största buggfantasterna som befinner sig på Gotland och jag vet att Erik är lite sugen på Scotts i Långemåla ikväll, så jag skojade om att vi skulle dit och av någon lustig anledning så trodde mamma att jag var påverkad när hon ringde, men Johanna är inte påverkad, men kanske lite busig. ;)







/Johanna

Grillning

Igår kväll var jag på Öland hos Jenny och grillade och det var mycket trevligt. :) Tyvärr träffar jag inte alla målarna lika mycket längre, eftersom vi går i olika klasser nu, så det var kul och jag får tacka alla för en rolig kväll. :)

Jag tog några bilder, men kvalitén är ingen vidare...















/Johanna

Lördag

Hej! :)

Då så har jag flyttat hem igen (för ett tag i alla fall) och det känns väl ganska så bra tror jag... ;)

Den här helgen är barnen ensamma hemma för mamma och pappa är på Gotland med mc-gänget, så det är fullt ös. Hahaha, eller inte. Tvärtom faktiskt, lugnt och skönt. :)

Idag fyller även mormor år så vi som inte är på Gotland har firat henne, så det blev mat i Oskarshamn. :)







/Johanna

Stressig dag

Hej! :)

Jag har nyss kommit hem ifrån stan. Ussa och jag var ute och åt och vi tyckte att det passade bra eftersom jag flyttar hem imorgon igen. :)

Idag har jag fart och flängt över hela stan och jag har varit allmänt förrvirrad (som alltid). :P På morgonen var jag och hämtade verktygslådan och en massa andra grejer i skolan.

Sedan hade jag körlektion och efter det var det prov i naturkunskap och jag lämnade även in arbetet, så nu har mitt huvud tagit sommarlov ifrån skolan. :P Så jäkla skönt alltså! Det är en enorm lättnad just nu kan jag säga... ;)

Nu måste jag hoppa in i duschen och sedan locka håret för ikväll ska jag till Öland. :)

/Johanna

Det är något som är fel...

Hägg har inte spelat på hela veckan och detta är ytterst ovanligt! Under dom här två åren som jag har bott här, så har han spelat minst en gång varje dag. Ja, det är ju typ det enda han gör; klinkar på keyboarden eller dragspelet eller ger sig på folk och ska prata. Så det är ju något som inte stämmer alltså. Jag får väl helt enkelt gå ner och knacka på! ;)

Jag vet att jag har lagt upp det här förrut, men det är lika roligt varje gång. :P



/Johanna

Onsdag

Hej hej! :)

Jag vaknade med världens jäkla värk i armarna och mitt ena ben är typ helt blått. Haha, jag undrar vad vi gjorde igår egentligen... ;)

Först var det i alla fall slutprov i matte B och jag var nätt och jämt vaken, så det gick ju bra. ;) Alltså, det var en sån lättnad när jag hade lämnat in provet för den här jäkla kursen har varit så svår. Jag borde i alla fall få godkänt, men man vet ju aldrig. Jämt när jag säger att det gick bra, så gick det inte bra... :P

Uppe på nybygget rev vi ställningen och städade lite. Vid lunch cyklade jag hem, bytte om och slängde i mig lite mat, innan körlektionen. Det gick också bra i alla fall. Vi var ute och körde på lite "ytterområden" och tränade på allt möjligt. ;)

Nu blir det i alla fall mat snart och det är nog tur det för jag är döhungrig! :P

/Johanna

Det blir en hel del bilder...

...tagna med mobilen och det händer ganska så ofta att mina snälla klasskompisar får ställa upp på bild. ;)









/Johanna

Håkan Hellström - Så Länge Du Är Med Mig

Det finns nog ingen som skriver så fina låtar som Håkan Hellström. :)



/Johanna

Motvind

Idag så var det sista idrottslektionen på ett bra tag (tack och lov!) och vi fick välja vad vi ville göra. Kristoffer och jag bestämde oss för att paddla kanot och det kan jag säga att jag ångrar så här i efterhand. Vad hände INTE egentligen kan man ju fråga sig. Det var (utan att överdriva) storm och jag vet inte hur många gånger kanoten höll på att välta. Haha, jag måste erkänna att jag var lite rädd och jag trodde aldrig vi skulle komma hem. Vi hade nämligen medvind hela vägen och sen när vi skulle vända så blev det ju givetvis motvind hela vägen hem. Efteråt var armarna som spagetti och jag tror aldrig jag har varit så glad av att sätta ner fötterna på fast mark. Hahaha, jag säger då det. Mycket ska man vara med om! ;)







/Johanna

RSS 2.0