Oerhört seriösa bilder

Dom här bilderna borde knappt visas. Haha så grymt oseriösa och fjantiga, men det kanske är den mest rättvisa bilden utav oss. ;)







/Johanna

Stress och jäkt...

Det är som sagt mycket nu och det känns som om det enda jag gör är att stressa. Skola, äta, träna ja och så var den dagen puts väck. Vart tar dagarna och veckorna vägen egentligen???

Idag hade vi först en teorilektion om fukt och jag höll verkligen på att somna alltså. Detta var jag dock inte ensam om... ;)



Efter det blev det lunch på IKEA, glass på City Gross och i eftermiddags har vi spikat lite kuntbrädor. :)

Nu har vi precis ätit och jag ska ge mig iväg och träna om en stund. :)

/Johanna



Miley Cyrus- The Climb



/Johanna

Trött...

Veckan började trögt kan man säga... Jag har typ gått runt och varit trött hela dagen och ja orkar inte skriva så mycket här heller egentligen. Men ja byggvecka, frukost på Strömssons, panelspikande, vattenpolo och träning beskriver nog min dag ganska så bra. ;)

/Johanna

Rockabillykväll i Blomstermåla

Haha ja vad ska jag säga om kvällen/natten egentligen mer än att det var lika galet som vanligt. Vi hade verkligen jätteroligt och träffade en massa trevliga människor. Helt klart en lyckad kväll som måste göras om. :)



/Johanna

Torsdag

Jahaja idag har vi hunnit med en hel del också... I skolan byggde vi en stund och efter lunch hade vi en teorilektion om isolering. När jag kom hem ifrån skolan fick jag en massa god mat som Ussa hade gjort. Sedan var vi och handlade lite och jag köpte även en jättesnygg bikin. Hihi, prickig och fin är den. :)

Dessutom har jag hunnit med att träna, pratat med Magda och packat. Fredag och helg imorgon, gud så skönt. :) Det blir två timmars lektion imorgon och sedan hem till Fliset. :)

Nu ska jag vänta på att mitt hår och nagellack ska torka, innan jag tänker sova! ;)

Godnatt!

/Johanna

Storm

Herregud vad det blåser ute! När jag cyklade hem ifrån simhallen så blev det typ ett spinningpass också. Jag trampade och trampade, men kom typ ingenstans....

Nu har jag iallafall duschat och slängt i mig lite mat, så nu ska bara håret torka innan jag ska sova. Imorgon börjar vi inte förrens tio, så det blir sovmorgon. :)

/Johanna

Lunchrast= kundvagnsrace

Idag på mogonen hade vi först "Framtidens byggande" och då var vi i höralen och lyssnade på fyra stora byggföretag som var och pratade om deras verksamhet och vad dom bland annat ställer för krav på oss. En personalman på ett utav företagen sa så här typ: "Heej killar och tjejer, för jag ser att vi har några tjejer här. Hur många tjejer är det egentligen?" En fruktansvärd tystnad bröt ut i salen och cirka 80 byggkillar spände ögonen i mig+bygglärarna, precis som om jag skulle svara på den frågan... Så jag lyckades till slut kraxa ur mig; "Det är bara jag". Jag fattar inte att han kunde undgå att det bara var en tjej i salen, men ja han sa iallafall: "Ensam är stark" och det kanske stämmer, vad vet jag. :P Det kände väldigt dumt i allafall.

Sen hade vi två timmars lunchrast och då hann vi med mycket. Först var jag, Kristoffer och Mattias inne på stan för Mattias skulle köpa färg. Efter det åkte vi ut till IKEA och åt mat, körde kundvagnsrace och köpte godis och glass. Sedan hjälpte vi Mats att handla en dörr och ett fönster till friggeboden på Bauhaus. :)

Inne på Bauhaus var det Mattias tur att åka vagn för på IKEA körde han typ racet med mig, så tanterna höll nästan på att bli av med benen. ;)



/Johanna

Byggvecka

Återigen så är det dax för två veckors byggande och vi kämpar på med friggeboden. Idag började vi med den utvändiga panelen.











/Johanna


Jennifer Lopez- On The Floor ft. Pitbull



/Johanna

Tisdag

Jag befinner mig i Kalmar igen och vart tog den där långa helgen vägen egentligen? Tiden bara springer iväg och snart tar vi studenten. Herregud, det känns som om jag började gymnasiet nyss typ...

Hur som helst; nu är det byggvecka som gäller igen iallafall. Jag ska lägga upp några bilder sen ifrån dagen.

När jag kom hem ifrån skolan blev jag överröst med en massa god mat som Ussa hade gjort. Kyckling, potatis och hemmagjord sås, det finns ju inget godare. Så nu sitter jag här mätt och belåten och har precis diskat. Jag ska ge mig iväg och träna om en stund och sedan får det bli sista finjusteringen på projektarbetet. :P

/Johanna


Vååår :)

Här går det undan och bloggen hinns knappt med....

Våren är här och från och med nu ska jag lära mig att ta vara på tillfällena som ges och inte skjuta upp allt jämt och ständigt. "If you snooze, you lose" stämmer ju ganska så bra egentligen...

Jaa det var typ det jag orkade skriva just nu. Ska försöka bli klar med projektarbetet nu och sedan packa innan jag beger mig för en vecka i Kalmar igen.



/Johanna

Två timmars skoldag

Jag är hemma igen efter ännu en sån här nödvändig skoldag som bestod utav knappt två timmars samhälle. Om vi skulle slå ihop alla skoltimmar på ett antal dagar, så skulle vi kunna ta helg efter onsdagen. Då kanske det även hade känts lite mer meningsfullt att gå till skolan. Men men, nu ska jag se till att få ut något av den här dagen. Plugg, mat, skriva på projektarbetet och packa står på schemat.

/Johanna

Taio Cruz- Higher ft. Kylie Minogue



/Johanna

Onsdag

Jaha, veckorna och livet flyter på vare sig man vill det eller inte. Kände att det var dags för en liten uppdatering här iallafall. Jag smaskar fortfarande på en massa glass och pressar en massa apelsiner och någon gång måste jag väl ändå bli frisk. Träningen ligger iallafall på is den här veckan för jag vill verkligen vara pigg till helgen och hitta på något kul.

Skolan är typ som vanligt. En massa bus, ja nästan lite för mycket ibland. Idag var vi på studiebesök och det var faktiskt ganska så meningslöst och lustiga människor också för den delen, så till slut stod alla bara och skrattade åt allt. Precis som med allt annat egentligen. Skolan är en lek och jag känner mig nästan för mogen för den nu. Jag vill ut i verkligheten och jobba.

Mattias och jag var även på gymnasiemässan på Jenny en sväng idag. Jag tog en massa kataloger, fick en röd jojo av lantmäteriet som Mattias inte ville ha, var social och pratade med alla som flög på mig medans Mattias gick runt och snodde en massa pennor. Det kändes som om ingen kurs eller högskola passade våran inritkning och program, så egentligen fattade jag inte vad vi gjorde där. När en gubbe frågade vad jag gick och vad jag ville bli så sa jag att jag gick bygg och ville bli ingengör. Han undrade hur mycket matte jag hade läst och det visade sig att jag inte kommer så långt med min B-kurs. Till alla ingengörsutbildningar måste man ha läst matte E och fysik B. Haha, jag har inte ens tänkt bli någon ingengör men något var jag ju tvungen att säga när han frågade för jag kunde ju liksom inte säga snickare och att vi egentligen bara var där för att få pennor. :P

I eftermiddags hade jag utvecklingssamtal med Mats och man kan knappt kalla det ett utvecklingssamtal för han sa bara att allt var kanon typ. Sedan satt vi i över en timme och pratade om byggnadsnämnden, klassen, skolan, jobb, byggen, personer, ja allt möjligt helt enkelt. Något utav det jobbigaste med att sluta skolan kommer bli att man inte kommer att ha samma kontakt med Mats, även om vi aldrig kommer tappa den helt och hållet. Det är verkligen en utav få personer som jag kan lita på och bättre klassföreståndare finns inte.

/Johanna

Söndag

Fy vilken tråkig helg det har varit. Jag längtar redan tills fredag och helg igen för då måste jag bara vara frisk igen och aldrig att jag sitter hemma en helg till. Jag insåg igårkväll att det är nog inte riktigt min grej att sitta hemma varje helg och glo på tv för jag blir ju rastlös med en gång. Så nästa helg måste vi bara ut och dansa och träffa folk.

Hehe va flummigt detta blev, men ja jag mår inte helt hundra för tillfället. Näsan rinner, jag har ont i huvudet och halsen och det kliar i ögonen, men det kan säkert vara värre.

Idag har jag packat och grejat, varit ute och gått en timme för att rensa huvudet och skrivit ytterst lite på projektarbetet.

Måndag imorgon och jag är inte pepp...

/Johanna

Dålig uppdatering...

Just nu vill jag ha sommar, slippa skolan, ta studenten, börja jobba och framför allt bli av med min förkylning...



Tack o heeej!

/Johanna

Britney Spears- (You Drive Me) Crazy



/Johanna

Studiebesök och prov

Idag på morgonen var vi på "Moskogen" eller "KSRR", eller vad det nu heter... Jag kan inte påstå att det var så roligt iallafall för vi åkte omkring i en buss och tittade på en massa sopor typ.

Sedan var det som vanligt en håltimme innan sista lektionen, så då blev det lite plugg i biblioteket eller ja mest flumm kanske jag ska säga. ;)

Till sist så var det prov i projekt och företagande och det var faktiskt lättare än jag trodde, så ett godkänt måste man ju minst få. :)

Alltså jag börjar undra vad det är jag går på... Jag har typ världens överskottsenergi och sjunger, hoppar omkring och är allmänt flummig. Ja det är något som inte är som det ska iallafall. :P




/Johanna

Effektiv shopping

När Ussa hade slutat jobba tog hon med sig kinamat hem, så himla gott! :P Efter det åkte jag bort till Hansa City en sväng för jag skulle köpa ett par skor till mamma och det gick undan kan jag säga. 45 minuter senare var jag hemma igen och hade köpt skor, lite smågrejer på Rusta och hade även hunnit med att införskaffa en ny locktång. Dee ni! ;)

Nu måste jag ta tag i mitt pluggande till provet imorgon!



/Johanna

Är våren här mån tro?

Jag är nyss hemkommen ifrån stan typ. Vi var på studiebesök med klassen på Barometern i eftermiddags och efteråt var jag, Kristoffer och Mattias och fikade. Det är ju fettisdagen, så vi hade bestämt oss för att gå och äta semlor. Vi hamnade dock på kulzenska och ingen av oss tre tog någon semla, utan det blev typ muffins,riskakor och kladdkaka. Gott var det iallafall. :P

Underbart väder är det ju ute iallafall och nu hoppas vi att det är våren som har kommit för att stanna. :)











/Johanna

Bus

Även om Mattias oftast sitter och slår mig och upprepar "busigaste" 24/7 så kan han faktiskt vara lite snäll ibland, som idag till exempel när han kladdade i min bok. :)



Vi jobbade med massmedia och då blev det även en del jobb med olika tidningar och jag hittade en så passande rubrik alltså. ;)



/Johanna

"Näradödenupplevelse"

Jag vet inte vem jag ska tacka för att jag fortfarande har livet i behåll, antagligen mig själv...

Idag hade vi rugby på idrotten och jaa vart ska jag börja egentligen? Det kändes som om jag flög omkring som en trasa och hade typ ingenting att stå emot med. Nu ska ni inte tro att killarna tar det lite försiktigare bara för att jag är tjej, utan det är nästan tvärtom ibland...

Till slut så hade jag ont överallt typ, mascaran rann, nagellacket hade flagnat och för stunden önskade jag bara att jag hade gått frisör eller nått och hade idrott med bara tjejer istället. 24 killar med alldeles för mycket testosteron i sig är verkligen inget att leka med... Det här var helt klart den värsta idrottsletionen hittills och det säger en hel del...

Jag är i alla fall otroligt tacksam för livet just nu. :P

/Johanna

Seg som deg...

Fyyyy så trött jag är! Jag har typ sovit fem, sex timmar inatt. Vi kom hem runt tretiden någon gång och sen somnade jag nog lite innan fyra, men vaknade till och från av ett och ett annat sms som jag inte ens orkade läsa, men man kanske ska börja stänga av mobilen om nätterna... Hur som helst så vaknade jag vid sju igen av att Albin small i hela huset och Pepzi var busig och bet mig i foten... Jag älskar min familj.

Trots detta så ska jag ner till sporthallen nu och gå på zumban. Sedan blir det buss till Kalmar.

/Johanna

Lascala

Några bilder ifrån kvällen igår. :)









/Johanna


Lördag

Det blev en vinst för Fliseryd, härligt! :)

Nu ska jag göra en djupdykning in i garderoben för att hitta något annat att ha på mig ikväll... Samma visa varje gång man ska ut, men inte kan det väl vara så att man har för mycket att välja på??? ;)





/Johanna

Frukost ute i solen

Godmorgon får jag väl lov att säga! :)

Jag vaknade för typ en timme sen, slängde på mig kläder och gick ut med min macka och flingor ut i solen. Underbart väder! :)

Nu ska jag göra mig iordning för förhoppningsvis så blir det ner till sporthallen om en stund för att se a-lagets sista hemmamatch för säsongen.

Ikväll blir det Oskarshamn och lascala. Med andra ord; en härlig lördag! :)







/Johanna

Störst kör först???

Idag lånade jag mammas bil till skolan eftersom min fortfarande står ute i verkstan i Sibbetorp. Det såg lite roligt ut när Kristoffer hade parkerat sin mini cooper bredvid tiguanen för lite storleksskillnad är det ju. ;)

När vi hade slutat och skulle gå till bilen så kommer alla ölänningar i min klass och utbrister: "Fan vilken bil du har, Johanna! Du har ju en ny varje dag" Sen fick man höra något mummel om mångmiljonär och var det nu var... Det känns som om mina klasskamrater har fått en liten fel bild utav mig. :P

På Maxi fick jag även höra utav Kristoffer att jag var en "snobb" bara för att jag köpte kycklingspett, potatissallad och frallor till mat... Eeeh, är det något som jag inte är så är det väl ändå snobb. Eller ja det vill jag inte va iallafall. Förhoppningsvis så var detta bara ett skämt ifrån Kristoffers sida... ;)





/Johanna

Freeedag

Idag åkte jag ner till Kalmar för att ha en lektion, nödvändigt. Projekt och företagande i två timmar och ja vad gjorde vi egentligen? Vi skulle starta en byggfirma och räkna ut om vi skulle gå back eller med vinst och det var ju lagom lätt... :P

När vi hade slutat var Kristoffer och jag på Maxi och handlade och det tog typ en evighet att hitta allt som jag skulle ha och dessutom så var det rätt så mycket folk.

Sedan blev det en impulsrunda förbi Hansa City på hemvägen och jag köpte bland annat ett par snygga skor, en blus, en tröja och lite andra smågrejer. Nu är ta mig fasen garderoberna fulla snart, så jag efterlyser en snygg och trevlig kille med ett stort hus som jag kan flytta in hos och få mitt dressingroom så jag liksom kan ha allt på ett ställe. :P Hehe känns som att det kommer dröja några år tills dess... ;)

Nu väntar jag på att maten ska bli klar och att pappa ska komma hem ifrån jobbet så att vi kan äta mat för jag är utsvulten. Jag har bara ätit frukost och lite godis idag, så det ska inte bli helt fel med en massa mat innan det är dags för dansträning. :)

En väldigt nöjd tjej i sin nya fina tröja ifrån Tholmarks som jag fick utav Olle förra veckan när vi var där och hyrde saker. Det stället kan rekomenderas förutom att jag fick tröjan så proppade vi fickorna fulla med godis som man fick ta där. :P




/Johanna

"Ni jobbar inte på ackord va?"

Igår när vi skulle spika svall så var vi tre personer på ena sidan och sex stycken på andra och det är bara fem takstolar. Lite mycket folk kanske... ;)



/Johanna

Linda Bengtzing- Jag Ljuger Så Bra



/Johanna

Utbildning och möte med byggnadsnämnden

Idag på morgonen var det först fortsatt utbildning som gällde med byggnadsnämnden. Vi såg bland annat på en film om den nya plan- och bygglagen som träder i kraft i maj och det är verkligen mycket att ta in i huvudet. Allt går ju givetvis inte att få in på en gång, utan man lär sig lite i taget.

Efter lunchen hade vi möte och gick igenom alla bygglovsansökningar m.m, så nu är man rätt så trött i huvudet efter en hel dag.

Nu ska mamma och jag ge oss ut och gå medans solen fortfarande är framme. :)

/Johanna

Onsdag

Fick lov att smita lite tidigare ifrån skolan idag för att jag skulle hinna med bussen till Mönsterås. Där hann jag slänga i mig en pizza innan pappa kom och mötte upp mig för att följa med på beredningsmötet inför byggnadsnämnden imorgon.

Jag tycker det är så otroligt lärorikt för bara på ett sådant här möte så lär jag mig massvis utav grejer, allt ifrån olika lagar och byggregler till olika orter i kommunen. Det är väldigt mycket att ta in i huvudet, men så himla roligt och intessant. :)

Nu ska jag kela med Pepzi och se på "Fuskbyggarna". :)

/Johanna

Tisdag kväll

Jag var nyss ute med soporna i rosa pyjamasbyxor nerstoppade i byggkängorna, mössan nerdragen och min alldeles för stora NCC-jacka och tackar gud för att ingen såg mig. Hehe vilken syn.

Efter skolan har jag typ inte orkat göra något alls, utan när jag kom hem slängde jag i mig lite mat. Sedan försökte jag tina upp mig med en varm dusch och nu har jag packat för hemfärd imorgonkväll. Vi har "beredningsmöte" imorgon i Mönsterås, så jag får ta bussen dit och möta upp pappa.

Så för att orka med morgondagen ska jag nu gå och sova!

Godnatt!

/Johanna

Byggvecka

Igår lyfte vi ut bjälklaget till friggeboden och reste väggarna på långsidorna. Idag har vi rest stolparna i mitten och lagt limmträbalken på plats och börjat med takstolarna, så det börjar ju att likna något iallafall. :)













/Johanna

Inte riktigt min dag...

Jag vaknade lagom till nio då dom skulle släppa biljetterna till Håkan Hellström och The Ark, så jag startade givetvis datorn med en gång för att köpa biljetter. Det gick däremot inte riktigt som jag ville, utan mitt värdelösa maestrokort höll jag på att knäcka, svärorden vällde ut ur munnen och både datorn och mobilen höll på att åka ut genom fönstret där ett tag. Min stackars faster hade ju en trevlig morgon med en mindre trevlig Johanna.

Det som krånglade var betalningen för man var tvungen att betala via internet och det gick typ bara med visa. Det var dock inte den enda haken, utan man var även tvungen att ha en sån där dosa och så uppdaterade är vi inte än så länge i våran familj. Så allt gick åt skogen och istället så får jag köpa biljetter när dom släpper resten till försäljning på nått annat sätt.

En lagom arg Johanna åkte till skolan med audin (som inte precis är min favorit) och när jag kom till skolan så haglade frågorna över mig: "Har du bytt bil Johanna?", "Vart har du din bil?"... och jag ville typ bara skrika: "Den är hemma för rutan har jag pajat!" Jag försökte dock förklara hela historien på ett lugnt och sansat sätt...

Det här underbara humöret har dock förföljt mig hela dagen och jag vill bara gå och dra täcket över huvudet typ och vänta på bättre tider...

/Johanna

RSS 2.0