Fredag

Det blev en heldag i Växjö. Först så var vi ute på ett köpcentrum och kollade runt lite och när Evelina skulle till skolan så körde hon in mig till stan, så jag gick omkring där under tiden som hon var i skolan. Härligt väder och Växjö är en fin stad, fast den slår nog ändå inte Kalmar.

Mycket lyckad dag iallafall och nu laddar jag inför morgondagen. :)

/Johanna

Torsdag

Jag har hunnit med en hel del idag; byggnadsnämnden, en vända till Oskarshamn, en sväng till banken, målat, trimmat och tränat innebandy för att nämna något.

Nu tänker jag sova för imorgon så blir det en dag i Växjö med systeryster. :)

/Johanna


Onsdag

Tjooo :)

Jag har segat mig igenom jobbdagen och nu tar jag helg! Iallafall från jobbet för jag har semester imorgon och på fredag. Imorgon är det sammanträde med byggnadsnämnden och på fredag så ska jag och Eve till Växjö. :)

Efter en veckas uppehåll ifrån gymmet så är Magda och jag igång igen! :) Jag trodde att det skulle vara jättejobbigt och att det inte alls skulle gå bra idag eftersom jag har varit sjuk, men så fel jag hade för det gick faktiskt väldigt bra! :) Det känns lite bättre nu inför söndagens seriepremiär för jag är nervös för hur mycket jag ska orka, men det är antagligen bara till att bita ihop och köra.

Magda och jag har även varit och köpt biljetter till Fake på lördag, vilket kommer bli grymt kul! :)

Nu ska jag greja lite och sedan måste jag sova om jag ska orka med morgondagen!

/Johanna

Tisdag

Jag är ledig ifrån jobbet idag som sagt och lite piggare känner jag mig. Brownie och jag har varit ute och gått, jag har varit i Oskarshamn en sväng och lämnat in ett par skor på omklackning, lagat mat, gått igenom allt inför byggnadsnämnden på torsdag, kört in några kärror ved och nu ska jag bege mig ner till sporthallen. Det är dags för innebandyträning, men jag beskådar den ifrån bänken idag och hoppas på att jag kan träna på torsdag istället för målet är att kunna vara med på matchen i helgen.

/Johanna


Måndag

Jag fattar inte att jag överhuvudtaget orkade ta mig upp och pallra mig iväg till jobbet idag på morgonen, men det gjorde jag och även om mina arbetskamrater tyckte att jag kanske borde ha åkt hem så stannade jag kvar hela dagen.

Jag blir så förbannad för jag har varken tid eller lust med att vara sjuk och jag vill verkligen inte gå omkring och må dåligt och känna mig allmänt svag i kroppen. Hälsan ska vara prioritet ett och den ska man aldrig ta för givet, utan man ska sätta värde på att man får vara frisk. Sen är det nästan fjantigt att gnälla över en liten influensa elller förkylning när det finns mycket värre saker som exempelvis cancer.

Imorgon har jag iallafall tagit ledigt för jag har tänkt att jag ska passa på att vila upp mig och sen har jag ändå ganska så många semesterdagar som jag måste ta ut innan jag slutar på kyrkogården.

/Johanna

Förstörd helg!

Jag har varit ensam hemma sen i torsdags tills igår då hela familjen kom hem igen. Dom har varit i Göteborg på bokmässan och jag valde att stanna hemma och jobba istället.

När jag kom hem ifrån jobbet i fredags så orkade jag inte göra något alls, utan jag ville typ bara gå och lägga mig i ide eller något liknande, men det gick inte för vi skulle ha fest med innebandylaget. En timme innan jag skulle iväg så insåg jag dock att det aldrig skulle gå att dra iväg för kroppen sa ifrån. Huvudet värkte, jag frös som bara den och till slut så kräktes jag och jag kan säga att det blev en ganska så sömnlös natt tyvärr... Igår mådde jag inte mycket bättre, utan huvudvärken var kvar och jag hade feber så jag låg och sov till och från hela dagen.

Jag kan erkänna att jag tyckte ordentligt synd om mig själv för det var ju rockabillykväll i Blomstermåla igår och jag hade gått och sett fram emot det hela veckan, men det kunde jag ju bara glömma. :( Så tråkigt!! Jag som ville dra på mig en prickig kjol och bara dansa järnet, men icke...

Nu har jag istället som mål att bli frisk tills på lördag då Fake spelar på Bigbang. :)

/Johanna

P!nk- Heartbreak Down



/Johanna

Torsdag

På jobbet så har vi klippt gräs, byt ut alla lamporna på kyrkogården och städat i skogskapellet. Lunchen åt jag själv på Parkgrillen för Hanna är fortfarande sjuk och Mia äter alltid hemma på lunchen, fast helt själv var jag inte riktigt. Jag hade sällskap utav två ställningsbyggare och fyra polska byggarbetare och en utav dom serverade mig min mat. Jag hörde nog inte när dom ropade ut att min mat var klar för jag satt med mobilen samtidigt, men då gick en polack fram och tog min mat och gav mig den och sa på knackig svenska: "Varsågod!". Haha ja det var ju schysst och sen när jag skulle gå så sa dom allihopa hejdå så glatt.

Efter jobbet var jag och handlade och när jag kom hem så satt jag igång och bakade. Nu har jag fått i mig lite kvällsmat och ska börja göra mig iordning för kvällens innebandyträning.

/Johanna

Onsdag

Idag har vi klippt gräs hela dagen lång. Det är nog det "chillaste" som man kan ägna sig åt. Sitta på en åkgräsklippare med radion i hörlurarna och köra fram och tillbaka, men det känns som att detta kompenserar all häckklippning och trimmning, som är betydligt slitsammare.

Magda och jag har varit på gymmet och tränat. Idag gick det betydligt bättre än i måndags, då man var jätteseg och jag hade sån förbannad träningsvärk i benen. Den är dock inte borta än, men det känns lite bättre nu så jag kunde köra på med benpressen igen, min favorit. :)

/Johanna

Tisdag

Dagen har ägnats åt häckklippning. Förra gången vi skulle klippa den häcken så upptäckte Hanna ett stort getingbo. Hon kom antagligen emot deras bo med saxen. Jag gick samtidigt på utsidan utav häcken och klippte, balanserade på den smala stenmuren och tappade fotfästet och gjorde värsta hoppet med häcksaxen ner på gatan. Sekunden efteråt när jag precis insåg att jag var hel och det kändes som om jag hade hoppat ifrån värsta stupet typ så kommer Hanna ut på gatan och skriker: "Spring Johanna, det är getingar där!". Det är vid sånna tillfällen som man känner att man lever... :P

Idag körde Mia istället med avanten och jag stod i skopan och klippte det som jag kom åt, så nu ser häcken iallafall hyfsad ut. Min gamla gitarrlärare kom även fram och hälsade på mig och vi pratade lite och det var så kul att se honom igen. :) Han var verkligen världens bästa gitarrlärare, men sen gick han i pension så då fick jag en annan.

Min mobil har även gått varm hela dagen, så jag har bland annat gjort en "telefonintervju". Hehe en väldigt lång och invecklad. Jag kan återkomma om det senare, annars så lär det nog märkas på ett eller annat vis.

Vill bara påpeka att jag har världens bästa klassföreståndare som inte vill annat än att jag ska få en lärlingsplats och alla andra trevliga människor som bryr sig och tipsar. Det är guld värt och jag uppskattar det verkligen!

/Johanna


OneRepublic- Good Life



/Johanna

Måndag

Så var det måndag igen och en ny arbetsvecka. 6 veckor återstår på kyrkogården och sen vill jag påbörja något nytt! En lärlingsplats hade inte varit helt fel, men man ska inte hoppas på för mycket.

Jobbet har gått bra. Vi har bland annat städat kyrkogården och röjt upp på prästgården. Jag har nästan bara gått med trimmern och nu börjar det kännas. Förra veckan bestod mesta dels utav trimmning och så här hemma igår, så nu är jag lite trött på det.

Nu är det mat som gäller och sedan ska Magda och jag iväg till gymmet. :) Jag har sån grym träningsvärk i benen sen lördagens fysträning, men det är bara till att bita ihop och försöka köra järnet ändå.

/Johanna


Söndag

Idag har jag gått loss med trimmern i trädgården och i halva skogen typ. Det var grymt mycket gräs, nässlor, sly och annat skit så det var bara till att gasa och köra. Lite skillnad ifrån jobbet då man går runt alla gravstenarna och kör med största försiktighet i hopp om att inte köra av någon blomma eller dylikt.

Farmor och Ussa stod för "söndagsmiddagen" och det var så gott! Jag fick kyckling, potatis och sås medans resten av familjen åt kroppkakor. Jag saknar verkligen Ussas mat och "kalmarlivet", men livet måste ju gå vidare också... Efterrätten stod Albin för i form utav nybakad kladdkaka. :)

På grund utav vädret så har det inte blivit så mycket mera gjort, utan nu är det bara till att ladda om för en ny vecka med jobb, träning och förhoppningsvis en rolig helg. :)

/Johanna


Katy Perry- Last Friday Night (T.G.I.F.)



/Johanna

Lördag

Började dagen med en härlig fysträning. Linda vet verkligen hur hon ska köra slut på en, men givtevis så känns det gutt efteråt. Däremot så har jag börjat få ont i benhinnorna och det är mindre bra... Jag hoppas innerligt att det bara är tillfälligt och att det beror på överansträngning eller något. Man kanske inte ska träna varenda dag i veckan, utan en vilodag kan nog vara bra också.

Efter träningen och maten var det bara till att ge sig ut och upp på stegen med färgburken och penseln och måla entrén. Nu börjar det äntligen att likna något även om det är en hel del jobb kvar innan det är helt klart.

Kvällen igår var väldigt rolig även om jag var grymt trött efter jobbet. Jag och Ida mötte upp Nina, Ronja och Marie på Cecil och det var så kul att träffa dom igen för det var typ en evighet sen sist. Peter hade karaeoken och vi sjöng hellre än bra hehe. Vi hade två fan som stod och sjöng med och efteråt så kom dom fram med dricka till oss. Dom fattade däremot inte att jag tyvärr inte kunde dricka eftersom att jag körde, men det var ju väldigt snällt utav dom. Jag ska dock erkänna att jag har tappat suget något enormt för att gå ut. Vet inte riktigt vad det beror på, men tanken på alkohol och sena nätter gör mig typ äcklad utan istället så går jag hellre till gymmet en fredagkväll. Det känns som om man mår otroligt mycket bättre utav det i slutändan. :)

Nu ska jag snart sova för jag är grymt trött, pensionärsvarning ja. :P

Godnatt!

/Johanna

Mot stan!

Beger mig mot stan för att umgås med saknade tjejor! :)



/Johanna

Onsdag

Jobbet har gått fint. Jag har dock kommit på att det kanske inte är jättebra att typ skrika med i "Hey Soul Sister" samtidigt som man går och trimmar. Det är ju trots allt en kyrkogård man jobbar på, men ibland så kan det vara svårt att vara lugn.

Jag har även agerat låssmed. Vår arbetsledare tror att jag kan allt praktiskt bara för att jag har gått bygg och om det ändå vore så. Hur som helst så fick jag i uppgift att fixa en dörr i kyrkan som alltid går i baklås. Jag skruvade isär låset och det var bara en liten fjäder som hade gått av innuti, så det var faktiskt inte så svårt att laga det. :)

Efter jobbet var det bara hem och slänga ihop lite mat och sedan iväg till gymmet med Magda. Det känns som om jag kommer att ha en härlig träningsvärk i benen imorgon...

/Johanna

Daniel Powter- Bad Day



/Johanna

Tisdag

Fyyyy detta är ingen bra dag! Jag ska börja leva efter Nyheternas horoskop för det stämmer nästan jämt och idag stod det att jag skulle se upp för att det var en olycksdrabbad dag och ja typ inget har ju gått bra så...

På jobbet har vi ägnat åt oss gräsklippning och trimmning och gräset växer så himla fort så man skulle nästan behöva gå med lie innan. Hehe kanske lite överdrivet, men nästan så. ;) Vi har fortfarande ingen ström och idag sa snickaren att det kommer att dröja ett tag till...

Innebandyträningen är jag inte alls nöjd med. Konditionen och flåset är fortfarande som bortblåst och vi hann knappt värma upp förrens jag vred till knäet, inte bra! Jag orkar verkligen inte med några skador den här säsongen!

Det är nog lika bra att jag gör som igår och går och lägger mig nu för igår somnade jag redan vid nio. Det räcker med att jag lägger mig i sängen så somnar jag. Trött tjej med andra ord.

Godnatt!!!

/Johanna


Måndag

Det var ju lagom härligt att vakna till ösregn idag på morgonen. Jag hade lust att bara dra täcket över huvudet och somna om igen, men inte gick det utan istället så var det bara till att ge sig iväg och jobba.

Efter jobbet var Magda och jag iväg och tränade och det gick fint. :)

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva mera, utan det var nog allt. ;)

/Johanna

Lördag- Man Måste Dö Några Gånger Innan Man Kan Leva

Dagen har bland annat ägnats åt lite takjobb. Jag tycker det är riktigt kul att spika papp, läkta och framför allt att lägga takpannor. För nästan exakt 5 år sedan la vi om taket på huset och jag var med och rev allt det gamla, spikade läkt och farfar och jag la alla takpannor på framsidan. Jag tyckte det var så kul så det var så jag upptäckte mitt intresse för bygg. :)

Albin och jag var även på Lindas fysträning och det var grymt. Vi körde mycket ben och jag är inte alls nöjd med min insats för det kändes som om jag inte orkade någonting typ. Kroppen känns helt slut och det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag inte riktigt är van ännu vid att träna så här mycket och så hårt. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden.

Brownie och jag har även varit ute och gått en lång promenad och vi gick även förbi hos farmor och farfar och dom blev så glada när vi kom och hälsade på. :)

Nu tänker jag sova för ett heltidsjobb som kyrkogårdsarbetare, snickare på deltid (fritid??) och all denna träningen gör att kroppen till slut skriker efter vila.

Godnatt!



/Johanna

Fredag- Även Om Himmlen Faller Ner

På jobbet så har vi gått och trimmat i princip hela dagen, skämtat lite med snickaren, ätit ute för tredje dagen i rad (jag tror jag spyr snart, fyyy!) och insett att världen är grymt liten!

Efter jobbet blev det gymmet med Magda och vi hann även in på XL-bygg en sväng innan dom stängde. Att träna på fredagarna är så himla skönt för det är inte alls mycket folk som man behöver trängas med.

Jag känner däremot inte igen mig själv längre... Förrut så var vi ute och rännde på stan varenda helg för "man lever ju bara en gång". Nu däremot så tränar jag nästan varje dag eller ja det är nog varje dag typ och tänker mer på vad jag stoppar i mig och jag gillar det faktiskt för jag mår så mycket bättre! Men det känns som att det kommer och går i perioder så det återstår ju att se hur länge detta kommer att hålla i sig...

Nu ska jag sova för imorgon blir det en massa snickrande och även fysträning!

Godnatt!

/Johanna

Moves Like Jagger- Maroon 5 featuring Christina Aguilera

Den här låten är så galet bra! :)



/Johanna

Takbygge

Pappa och jag har äntligen kommit igång med takbygget till entrén. Hela helgen har gått åt till att riva det gamla och börjat med det nya riktiga taket. Eve var lite hantlangare och tog även lite kort.

























/Johanna


Torsdag- Gravedigger 1 och 2

Jag tänkte göra ännu ett försök till att försöka få lite liv i bloggen igen.

Idag har det nog varit en utav dom värsta dagarna på jobbet hittills. Vi började morgonen med att kånka runt på en kista och jag kan säga att det är MYCKET som går runt i huvudet då. Den största rädslan är att locket ska lossna eller att någon utav oss kommer att tappa greppet och hur man reagerar i en sådan situation är nog ganska så svårt att svara på och jag är tacksam så länge jag inte behöver vara med om det!

Innan frukosten hann vi även med att så igen lite land. Frukosten fick vi äta uppe i församlingshemmet tillsammans med femhundrafemtioelva pensionärer för snickarn som är och bygger om i vårat personalrum har sågat av en elkabel så vi har ingen ström. Inget kylskåp, ingen radio, ingen micro, inget lyse, ingen ström till portarna i garaget, ja det är helt dött helt enkelt!

Efter att Hanna och jag hade trimmat på skogs så klämde vi in oss båda i traktorn och körde tillbaks till gamla kyrkogården för att fylla igen en grav. Jag ska inte gå in på några detaljer eller så, men jag kan säga att psyket sätts på prov varje gång och efter allt som man går igenom så stärks det ännu mer. Frågan är bara hur mycket man ska kunna fixa. Jag trodde nog aldrig att jag skulle kunna jobba på en kyrkogård, men så fel man kan ha...

Lunchen blev ordentligt försenad så vid tvåtiden var vi utsvultna och fick till slut i oss varsinn pizza. Tack och lov för att vi har innebandyträning ikväll så man får springa av sig lite! :)

/Johanna


RSS 2.0